Semafoare cu buton nefuncţionale în Târgu Jiu

Noile semafoare cu buton instalate în zona Bazei Tubulare şi zona Gârdu din municipiul Târgu Jiu nu sunt funcţionale. Montarea lor s-a finalizat de două luni, însă nu au fost puse încă în funcţiune, spun reprezentanţii primăriei, pentru că nu au avizele necesare.

Primăria Târgu Jiu a alocat, din bugetul local, suma de 75.600 lei pentru achiziţia şi montarea noilor semafoare cu buton. Instalaţiile au fost achiziţionate de la o firmă din Bucureşti, care a asigurat şi montajul lor. Lucrările au fost finalizate la sfârşitul lunii noiembrie 2017, însă instalaţiile nu au funcţionat nicio clipă. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că nu au obţinut încă toate avizele. „La semaforul de pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu urmează să fie montat contorul de curent şi va fi funcţional. Toate avizele şi toată documentaţia este completă. Pentru cel de pe strada Unirii, aşteptăm să vină avizul de la Direcţia de Cultură, pentru că este în zona de protecţie a Căii Eroilor. După aceea trebuie obţinută autorizaţia pentru branşarea la curent”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Cele două instalaţii au fost montate la trecerile de pietoni din zona Bazei Tubulare şi zona Gârdu, în baza solicitărilor depuse de cetăţeni şi poliţiştii rutierişti. Municipalitatea vrea să mai monteze încă şase instalaţii de semaforizare, din care patru semafoare cu acţionare la buton şi alte două cu program dinamic, care se adaptează în funcţie de valorile de trafic înregistrate pe fiecare arteră.

Semafoare cu buton funcţionează şi în zona Colegiului Tehnic nr.2, la Şcoala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” şi la supermarketul Lidl de pe strada Victoriei.

Vizualizări: 452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: