Licitaţia pentru parcarea din Piaţa Centrală, blocată de Romanescu

Terenul din zona Pieţei Centrale din Târgu Jiu nu va fi scos la licitaţie pentru realizarea unei parcări supraetajate. Primarul Marcel Romanescu a retras proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de luni, 29 ianuarie, motivând că primăria va trebui să stabilească mai întâi dacă parcarea va fi realizată cu bani din bugetul local, prin credit bancar sau va fi ridicată de către un investitor privat.

Primarul Marcel Romanescu spune că a decis să retragă proiectul deoarece acesta specifica scoaterea la licitaţie, închirierea sau concesionarea terenului aferent actualei parcări din Piaţa Centrală. Edilul spune că se impune o astfel de parcare. „Proiectul de hotărâre este iniţiat de către domnul Aurel Popescu în ziua în care eu eram în concediu medical. Era corect ca acest proiect de hotărâre să-mi fie comunicat înainte de a fi introdus pe ordinea de zi şi să-l putem discuta, sunt primarul municipiului Târgu Jiu până la urmă, şi în al doilea rând, orice proiect de genul acesta trebuie să prevadă şi obiectivul, adică parcarea. În momentul de faţă discutăm de ceva ipotetic, că se poate realiza o parcare. Nu avem în niciuna dintre schiţele de la mapă cum ar arăta eventuala parcare din Târgu Jiu”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Suprafaţa respectivă urma să fie închiriată sau concesionată pe o perioadă de 49 de ani, excluzând astfel posibilitatea primăriei de a realiza parcarea.

Viceprimarul Aurel Popescu a încercat să-i convingă pe consilierii locali că este oportun ca proiectul să rămână pe ordinea de zi. În zadar însă, 11 consilieri din cei 21 prezenţi votând ordinea de zi a şedinţei fără acest proiect. Inclusiv câţiva social-democraţi. Ceilalţi s-au abţinut la vot. „Aici nu este vorba de a atribui cuiva un proiect sau o variantă de lucru pentru acea parcare. E vorba de o licitaţie publică la care pot participa de la unul până la nu ştiu câţi ofertanţi”, a spus Aurel Popescu.

Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: