Asfalt pentru sătenii din Valea Motrului

Drumul de pământ care traversează satul Valea Motrului din comuna gorjeană Văgiuleşti va fi modernizat anul viitor. Primarul Constantin Pîrjol dă garanţii că va obţine banii necesari pentru realizarea investiţiei. Proiectul are o valoare de 4 milioane de lei.

În satul Valea Motrului va demara o altă investiţie importantă de care se leagă şi proiectul privind modernizarea drumului de pământ. Administraţia locală a semnat contractul de finanţare pentru extinderea reţelei de apă în satul Valea Motrului. Lucrările vor începe vara aceasta, cel târziu la începutul lunii iulie. Este vorba de introducerea reţelelor pe o lungime de 3,6 km, pentru care primăria a obţinut 790 mii lei din fonduri guvernamentale.

Pentru că se vor executa lucrări pentru introducerea reţelelor de distribuţie, şoseaua din Valea Motrului va fi rebalastată la începutul iernii, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în cât mai bune condiţii. „N-am putut să facem intervenţii pe acest tronson de drum, având în vedere că urmează să băgăm utilajele pentru extinderea reţelelor de apă. Se strica drumul şi nici nu am dispus de sume în sensul acesta. Săptămâna trecută au fost nişte ploi torenţiale care au distrus drumul rău. Cetăţenii au format un grup şi au intervenit cu câteva maşini de piatră, am contribuit şi noi cu utilajele. Aşteptăm şi săptămâna aceasta un utilaj care să mai remedieze cât să putem circula până în toamnă. După ce terminăm cu introducerea conductei, o să facem o pietruire pentru perioada de iarnă”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.    

Autorităţile locale au încercat iniţial să obţină finanţare din fonduri europene pentru a asfalta acest tronson, însă proiectul nu a fost selectat. Acum, primarul Constantin Pîrjol vrea fonduri guvernamentale pentru a moderniza şoseaua. „Acest drum este într-un proiect, avem studiul de fezabilitate. Înţeleg nemulţumirea cetăţenilor din satul Valea Motrului în ceea ce priveşte acest drum. Îi asigur că până la sfârşitul anului contractul de finanţare va fi realizat, iar în cursul anului viitor va fi realizat acest drum. Este o lucrare complexă, investiţia se ridică la 4 milioane lei. Sunt în derulare foarte multe licitaţii la comunele din judeţ. După finalizarea acestora, din economiile care se realizează, sumele vor fi distribuite acolo unde sunt de executat lucrări urgente. Din discuţiile purtate cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, suntem printre primele localităţi de pe lista cu astfel de urgenţe”, a spus primarul comunei Văgiuleşti.  

Vizualizări: 3,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: