Primarul din Turburea, supărat: Voi scoate oamenii în stradă

Ion Bîrcă, primarul comunei gorjene Turburea, este supărat la culme. Mâhnirea sa plecă de la faptul că nu reușește să introducă rețeaua de gaz și în cealaltă jumătate din comună. Motivul? Îi lipsește avizul operatorului de gaze. Investiția ar urma să fie suportată din bugetul local. Primarul din Turburea spune că va scoate oamenii în stradă dacă nu va găsi înțelegere pentru a realiza acest proiect.

Localnicii din satele Poiana și Cocorova așteaptă de mulți ani ca și gospodăriile lor să fie branșate la rețeaua de gaze. Autoritățile locale spun că sunt dispuse să facă investiția din bugetul propriu, chiar au alocat suma de 500 mii lei în acest sens pentru anul acesta. Proiectul se ridică la 2 milioane de lei.

Primarul Ion Bîrcă spune că este dispus să contracteze și un împrumut bancar dacă va fi nevoie, numai să primească undă verde de la distribuitorul de gaze naturale. ”Am o greutate ieșită din comun. Am un proiect cu introducerea gazelor naturale în jumătate din comună și nu reușesc cu cei de la Distrigaz să îmi dea aprobare. Să faci investiția pe banii tăi și să nu îți dea ei aprobare pentru extinderea de rețelei! Și legea îi obligă. Aviz de la ANRE avem. ANRE e trei lulele, trei surcele în fața lor. De 9 ani mă lupt și nu reușesc pentru că se împotrivesc niște șmecheri de la Distrigaz. Motivează prin faptul că cei de la petrol nu le mai dau gaze. Dar, noi avem o conductă a Mediașului care duce gazele spre Bulgaria, de trece și prin Turburea, la care este branșată și Țânțăreni”, a declarat Ion Bîrcă, primarul comunei Turburea.  

Autoritățile locale din Turburea spun că vor recurge la prosteste în stradă dacă nu vor găsi înțelegere la cei de la Distrigaz. ”N-am decât o soluție. Anunț fără supărare, îi spun prefectului, merg și vorbesc cu domnul președinte al Consiliului Județean, cu toată lumea, încep să strâng semnături de la oameni și îi scot în stradă. Nu se poate ca jumătate din sat să aibă gaze și cealaltă jumătate să nu aibă că nu vor unii”, a conchis primarul Ion Bîrcă.

Vizualizări: 4,994

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: