Asistaţii social, puşi la treabă de primăria Târgu Jiu

Administraţia locală din Târgu Jiu a dat startul acţiunilor de curăţenie la nivelul municipiului o dată cu venirea primăverii. Circa 100 de persoane au fost mobilizate pentru acţiunile ce vizează curăţirea spaţiilor verzi, a străzilor şi trotuarelor, dar şi pentru alte lucrări de igienizare şi reparaţii. O parte din cei care se vor ocupa de înfrumuseţarea oraşului fac parte din rândul persoanelor beneficiare a venitului minim garantat, în baza legii 416/2001.

Zeci de angajaţi ai societăţii Edilitara, dar şi persoane asistate social din Târgu Jiu au început de luni acţiunea de igienizare a oraşului, cu începere din zona centrului comercial Shopping City Târgu Jiu. „A debutat luna curăţeniei. Până pe 31 martie vom intra în toate cartierele din municipiu. Sunt lucrări specifice care se realizează în această perioadă. Mă refer aici la refacerea spaţiilor verzi, la curăţire, la tunderea şi toaletarea arborilor şi arbuştilor. Vor fi şi plantări de arbori şi arbuşti, dar şi de flori în toate zonele din municipiu. Efectuăm lucrările cu beneficiarii ajutorului social care au obligaţia de a presta muncă în folosul comunităţii pentru acel ajutor pe care îl încasează. Sunt cei de la Aparegio care curăţă canalizările, salubritatea execută lucrările de primăvară, se curăţă nisipul rămas în urma acţiunilor de deszăpezire. Sectorul de reparaţii străzi reface acolo unde este cazul străzile şi aleile din cartierele de blocuri”, a spus Ionuţ Jilăveanu, şeful serviciului Gospodărie Comunală din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Reprezentanţii primăriei au spus că în fiecare zi lucrătoare vor fi prin cartiere 10-15 persoane asistate social care vor face lucrări de curăţenie. În cursul acestei luni vor fi realizate şi marcajele rutiere, chiar şi cele din parcările de reşedinţă.  

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: