Gorjenii din Săuleşti primesc alimentele de la UE

Comuna Săuleşti se numără printre cele 20 de localităţi din Gorj care nu au primit alimente de la Uniunea Europeană din cauză că firma care a câştigat licitaţia pentru distribuirea alimentelor în regiunea Olteniei nu a făcut faţă contractului. Autorităţile locale au reuşit să facă rost de cantităţile necesare pentru cei aproximativ 1000 de beneficiari de la două primării care au primit un surplus de alimente. Ajutoarele alimentare au ajuns la Primăria Săuleşti în cursul zilei de ieri.

Circa 1000 de nevoiaşi din comuna Săuleşti vor primi alimente de la Uniunea Europeană după ce autorităţile locale au încheiat parteneriate cu două primării învecinate. Alimentele au fost aduse la primărie în cursul zilei de ieri, urmând ca de astăzi să înceapă distribuirea pachetelor. „Avem pe liste 1024 de beneficiari, însă comuna Săuleşti s-a numărat printre localităţile care rămăseseră fără alimente. Am reuşit totuşi să încheiem acorduri cu primăriile Aninoasa şi Vladimir, care au rămas cu un excedent de alimente. Acordul a fost avizat de Instituţia Prefectului, însă noi le-am adus la primărie cu mijloace proprii de transport”, a declarat Constantin Rucsanda Drăghici, primarul comunei Săuleşti.

Alimentele trebuiau să ajungă la nevoiaşi încă din toamna anului trecut. „Ne bucurăm că am reuşit să rezolvăm această problemă pentru că oamenii veneau zilnic la primărie să ne întrebe de alimente, mai ales că în comunele învecinate se terminase de mult timp distribuirea lor. Începând de marţi persoanele aflate pe listele pentru alimentele europene se pot prezenta la sediul primăriei pentru a-şi ridica pachetele”, a mai precizat Constantin Rucsanda Drăghici.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: