Fărcăşeşti: Drumul spre Bîlteni este din nou practicabil

Drumul care face legătura între satul Peşteana de Jos al comunei Fărcăşeşti şi satul Peşteana Jiu al comunei Bîlteni a devenit din nou practicabil, asta după ce autorităţile locale din Fărcăşeşti au luat măsuri imediate, efectuând acţiuni de curăţare a părţii carosabile şi nu numai. Şoseaua devenise inaccesibilă circulaţiei rutiere, deoarece vegetaţia de pe marginea drumului s-a extins foarte mult, partea carosabilă fiind în cele din urmă acoperită de pământ.

Angajaţii societăţii de gospodărire locală din subordinea Consiliului Local Fărcăşeşti au acţionat pentru recondiţionarea acestui drum care asigură legătura cu comuna vecină. Astfel, au fost efectuate lucrări de defrişare, de îndepărtare a pământului de pe partea carosabilă, dar şi de curăţare şanţurilor pe o distanţă de circa 500 m.

Societatea de gospodărire locală a mai realizat la începutul acestui an curăţarea părţii carosabile afectată de alunecările de teren din zona fostei mine de subteran a satului Timişeni. Primăria realizat un şanţ şi un zid protector pe lângă drumul de legătură între satul Vlăduleni al comunei Bîlteni şi satul Fărcăşeşti în zona inundabilă a DJ 674, cu ajutorul multifuncţionalului şi tractorului din dotare. În bugetul local pe anul 2015, primarul Dănuţ Bălu a prevăzut lucrări de reparaţii a drumurilor, constând în plombări cu bitum asfaltic pe tronsonul de drum deteriorat din satul Rogojel şi drumul de legătură între satul Peşteana de Jos al comunei Fărcăşeşti şi satul Peşteana Jiu al comunei Bîlteni.

Primarul comunei Fărcăşeşti va avea discuţii cu primarul comunei Bîlteni pentru ca acest tronson de drum ce aparţine şi comunei Bîlteni să fie reparat pe viitor, deoarece foarte mulţi cetăţeni din comunele Fărcăşeşti, Urdari şi Negomir se deplasează la bâlciul săptămânal ce are loc în satul Peşteana Jiu din comuna Bîlteni.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: