Asistentă medicală, cercetată pentru că a încurcat pacienţii

O asistentă medicală din cadrul Spitalului de Pneumftiziologie „Tudor Vladimirescu“ de la Dobriţa este cercetată după ce a administrat un tratament unui bolnav fără acordul medicului curant. Viaţa pacientului a fost pusă în pericol iar asistenta a fost băgată în comisia de disciplină şi va fi anchetată si de Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România. În prezent asistenta în cauză se află în concediu medical. Liderul de sindicat îi găseşte un motiv asistentei: a încurcat pacienţii, din cauza oboselii.

Mariana Cartianu ocupă de ani buni funcţia de asistent medical la Spitalul de Pneumftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa. Asistenta în cauză este în concediu medical şi surse oficiale din cadrul unităţii spitaliceşti susţin că are probleme psihice şi se va interna într-o secţie de specialitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Mai mult decât atât nu este prima dată când asistenta comite greşeli medicale, însă nu au fost atât de grave.

Tătaru: Vreau să fie aspru sancţionată

Activitatea acesteia este acum subiect în comisia de disciplină după ce o persoană a fost la un pas de moarte în urma tratamentului administrat după ureche. „Este vorba de o asistentă care a administrat unui bolnav un tratament fără ştire şi prescripţia medicului curant. Eu nu tolerez aşa ceva în acest spital. Este vorba de o greşeală medicală, iar dacă peste altele mai trec cu vederea, aici nu pot. Vreau să fie sancţionată, pentru că se putea ajunge la o tragedie. Eu i-am luat notă explicativă, şi-a recunoscut greşeala, dar asta nu este suficient. Aici nu ne jucăm cu viaţa oamenilor. Vreau să fie aspru sancţionată”, a declarat Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa.

Medicii de la Sanatoriu au reuşit să-i salveze viaţa pacientului, însă asistenta va avea de suferit. „ Bolnavului i s-a administrat un medicament, iar acesta a intrat în şoc anafilactic. Medicul curant şi celelalte cadre medicale au intervenit la timp, l-a resuscitat şi a fost salvat. Putea să se întâmple ce este mai rău”, susţine Iulia Căpitănescu, director medical.

A încurcat pacienţii

Liderul Sindicatului „Sănătatea” de la Dobriţa, Ion Măruţă, i-a luat apărarea  asistentei susţinând că femeia a încurcat pacienţii pentru că avea nume asemănătoare. „Nu este atât de grav. Este vorba de o neînţelegere, de fapt de o greşeală. Asistenta a încurcat tratamentul a doi bolnavi care aveau nume asemănătoare. Poate fi vorba şi de oboseală, de stres”, spune acesta. Sindicalistul a profitat şi s-a plâns şi de numărul mic de cadre medicale, raportat la cel de pacienţi.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: