Asistentele și medicii aflați în izolare își fac testele pe cont propriu

Șase angajați ai Spitalului de Urgență Târgu-Cărbunești sunt în izolare la domiciliu după ce au intrat în contact cu un pacient intoxicat cu monoxid de carbon, la care a fost confirmată apoi infecția cu noul coronavirus. Niciunul dintre cei șase nu are simptome și nici nu a fost testat. Angajații spitalului sunt nevoiți să se testeze pe cont propriu ca să fie siguri că nu au fost infectați și ei.

Cei șase au intrat în contact cu bărbatul adus la spital în urmă cu aproape două săptămâni. Acesta a fost intoxicat cu monoxid de carbon, era în izolare după ce revenise din Anglia, și astfel a ajuns la spital. A fost testat, iar rezultatul a fost pozitiv pentru coronavirus.

Medicii și asistentele care au intrat în contact cu el când i-au acordat primele îngrijiri au fost nevoiți să se izoleze pentru două săptămâni. „S-a întâmplat acest lucru. Nu știm încă situația lor. La pacientul respectiv, a ieșit a doua probă pozitivă. Am luat legătura cu cei de la spital, care sunt izolați, să-și facă, să găsească posibilități să-și facă testul pentru că, în momentul de față, nu este binevenită prezența lor în mijlocul salariaților dacă Doamne ferește ar fi pozitivi și noi nu am ști”, a declarat directorul spitalului, Constantin Târziu.

La finalul perioadei de izolare, cei șase angajați ai spitalului nu vor fi testați pentru coronavirus decât dacă vor avea simptome. Așa că vor fi nevoiți să caute singuri o variantă să se testeze ca să fie siguri că nu au contactat această infecție. „A rămas ca după ce își termină perioada de izolare, cele 14 zile, să se intereseze unde se pot testa pentru că acum, conform noilor regulamente, nu pot să facă și cei care s-au întâlnit cu persoana respectivă testările. DSP nu mai poate să facă aceste testări și am căzut de comun acord să le facă în privat, unde să fie efectuate cât mai rapid. Ei sunt asimptomatici. Nu au absolut nimic. La fel de bună este și starea pacientului care este pozitiv, este internat la Boli Infecțioase și este fără simptome”, a mai spus, la Radio Infinit, managerul spitalului.

Vizualizări: 1,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: