Scoși din carantină înainte să vină rezultatul testelor. Erau pozitivi!

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Craiova au anunțat, marți, deschiderea a două dosare penale pentru acuzații de abuz în serviciu, neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, deocamdată in rem, adică doar pentru fapte. În anchete, însă, sunt vizați funcționari de la Direcția de Sănătate Publică Dolj, care ar fi scos din carantină patru persoane, fără să aștepte rezultatul testelor pentru coronavirus, iar acestea au intrat în contact cu alți oameni, testele fiind pozitive.

"Din conţinutul actului de sesizare rezultă că în data de 28.03.2020 funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au dispus scoaterea din carantină a numiţilor G.M., G.P., G.P.I şi C.C., fără să se fi aşteptat rezultatul testelor efectuate acestora în perioada carantinării în vederea confirmării/infirmării infecţiei cu virusul COVID -19. Ulterior, în data de 04.04.2020, după intrarea în contact cu alte persoane de pe raza jud. Dolj, pe fondul sosirii rezultatelor testelor, persoanele în cauză au fost confirmate pozitiv ca fiind infectate cu virusul COVID -19, fiind internate la Spitalul de Boli Infecţioase din mun. Craiova", au transmis procurorii.

În cazul altor funcționari de la aceeași instituție, procurorii au suspiciuni că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup care se întorsese din străinătate, din regiuni afectate de COVID- 19. "Din conţinutul actului de sesizare rezultă că, în perioada 16.03-03.04.2020 funcţionarii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj nu au procesat şi implementat datele puse la dispoziţie de Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dolj, în sensul că nu au luat măsuri de autoizolare la domiciliu a unui grup de persoane sosite din străinătate din regiuni afectate de virusul COVID -19, din acest motiv organele de poliţie fiind în imposibilitatea de a monitoriza şi respecta măsurile de autoizolare impuse", se arată în comunicatul Parchetului din Craiova.

Vizualizări: 3,318

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: