Șefii spitalului din Deva au demisionat

Mangerul Spitalului Județean Deva și directorul medical a unității medicale au demisionat. Potrivit prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, ministrul Sănătății urmează să vină la Deva în următoarele zile.

„E oficial! Au demisionat atât Silviu Didilescu, cât și dr. Claudiu Antal. Miercuri sau joi va veni la Deva ministrul Sănătății, Nelu Tătaru”, a declarat prefectul pentru Hunedoara Liberă.

Sindicatul Medicorul Honorem al medicilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva a transmis luni o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţţii, Nelu Tătaru, şi ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, în care acuză coducerea unităţii medicale de abuzuri şi avertizează că dacă situaţia prezentată persistă medicii vor refuza categoric prezentarea la muncă.

În 29 martie, unitatea medicală a intrat în carantină, iar personalului medical i-a fost interzis să părăsească incinta SJU Deva, fiind interzise de asemenea externările şi internările de cazuri noi. Sindicatul arată de atunci angajaţii au fost înştiinţaţi de conducere că sunt obligaţi să muncească timp de 14 zile, fără organizarea legală a timpului de muncă şi a celui de odihnă.

A doua zi, însă DSP Hunedoara a schimbat regulile instituite anterior şi a dispus ca SJU Deva să interneze cazuri noi - Covid pozitiv. Medicii arată că, din 30 martie, s-au efectuat în continuare internări de cazuri noi în cadrul SJU Deva, pacienţi de a căror îngrijire s-a ocupat acelaşi personal medical închis în incinta spitalului, la care s-au adăugat persoane aduse de acasă, care au fost supuse aceloraşi interdicţii.

Vizualizări: 1,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: