Astra – Pandurii, meci prost între două echipe cu pretenţii de lider

Astra Giurgiu a terminat la egalitate cu Pandurii Târgu Jiu, 0-0, marți seara, pe teren propriu, în ultima partidă din etapa a cincea a fazei play-off a Ligii I de fotbal. Un meci prost, în care nimeni nu a vrut să câştige, dar toată lumea a fost mulţumită la final.

Liderul Astra a jucat mai mult de o repriză în inferioritate numerică, după eliminarea lui Filipe Teixeira (43). Pandurii au avut cele mai multe și mai clare ocazii de gol, prin Dan Nistor (14), Liviu Antal (29, 33, 52 - bară), Mihai Răduț (36), Wellington (54). Denis Alibec a ratat cea mai clară ocazie a giurgiuvenilor (56).

Şumudică dă vina pe oboseală

Marius Şumudică nu părea afectat de rezultat, găsind scuza că e greu să joace când există presiunea primului loc. "O partidă în care am câştigat un punct. A fost foarte greu azi, am jucat cu o echipă bună, bine aşezată în teren, care ne-a pus probleme. Am rămas în 10 oameni, e greu să joci cu asemenea presiune, cu primul loc pus în joc. Mă ajută acest punct să rămân pe primul loc. Felicit echipa adversă. Au demonstrat că sunt o echipă pe care nu am reuşit să o învingem în acest sezon. Au rămas aceleaşi şanse la titlu. Nu sunt supărat pe Teixeira. Arbitrajul a fost ok, îi felicit. Pandurii au avut în faţa noastră două zile de odihnă, acel eşec i-a înrăit, noi am venit după o victorie de răsunet, care îţi dă un entuziasm greu de oprit. Noi nu avem alte posibilităţi, nu ne-am recuperat la timp. Ne jucăm şansa până la sfârşit. Avem 6 puncte faţă de Dinamo şi suntem în grafic. Vom avea mai multe zile de odihnă, mergem mai departe. Obiectivul nostru e să terminăm pe primele 3 locuri si azi am făcut un pas mare", a comentat Marius Şumudică, în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

 Iordănescu, indicaţii în parcare

Antrenorul pandurilor, Edi Iordănescu, a fost suspendat la meciul cu Astra. Asta nu l-a împiedicat să ia notiţe pe parcursul meciului, iar la pauză să scoată echipa din vestiare, pentru a da indicaţii în parcare.

La final, Mihai Răduţ s-a declarat dezamăgit de rezultat. "Puteam să câştigăm, dar nu am reuşit; am avut câteva ocazii, dar nu am reuşit să înscriem. Sunt echipe bune în play-off. Puteam să facem mai multe şi nu mai avem prea mari şanse la primul loc. E normal să fie mai bine cu un antrenor pe bancă, Am jucat cu un om în plus şi trebuia să facem totul pentru a câştiga. Am avut ocazii singur cu portarul şi trebuia să marcăm", a spus Răduţ. Jucătorul a vorbit şi despre absenţa lui Edi şi despre şansele Astrei la titlu: "Important e că am reuşit să vorbim cu dânsul şi ne-a transmis nişte lucruri. Astra este echipa care merită să ajungă în Champions League, chiar şi în grupe".

AVANTAJ

După primele cinci meciuri din play-off, Astra rămâne pe primul loc în clasament (36 de puncte), dar avantajul faţă de principala urmăritoare, Steaua, s-a redus la numai un punct.

Vizualizări: 656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: