Florescu promite audit la Pandurii, la cererea PNL

Liberalul Dan Vâlceanu cere din nou audit la Pandurii, solicitare adresată de această dată lui Ciprian Florescu, noul preşedinte al Consiliului Judeţean. Anul trecut, Vâlceanu a solicitat în repetate rânduri lui Ion Călinoiu să verifice modul în care se cheltuiesc banii la echipa de fotbal, însă fără nici un rezultat. Ciprian Florescu a promis însă că va face un astfel de demers. Ba mai mult, spune că va cere inclusiv contractele de publicitate încheiate Pandurii cu televiziunile şi ziarele, acestea urmând a fi prezentate consilierilor judeţeni în următoarea şedinţă.

Dan Vâlceanu, consilier PNL, insistă să se facă Audit la Pandurii. Vâlceanu i-a cerut lui Ciprian Florescu să prezinte în Consiliul Judeţean o situaţie privind modul în care sunt cheltuiţi banii la Pandurii. Vâlceanu vrea să se facă publice şi contractele de promovare încheiate de echipa de fotbal, atât cu presa din Gorj, cât şi cu cea din afara judeţului. Liberalul a făcut aluzie la televiunea din Severin cu care Clubul Pandurii încheiase un contract de 223.000 de lei, pentru a difuza publicitate în perioada septembrie 2015- septembrie 2016. „Încă o dată solicit să se facă un Audit la Pandurii să se vadă cum sunt cheltuiţi banii publici. De asemenea, solicit ca la şedinţa următoare să ni se prezinte de către Clubul Pandurii o situaţie a cheltuielilor făcută cu presa, măcar pe ultimul an, indiferent de judeţul în care au fost plătite, adică să ni se spună exact ce bani au fost daţi şi cui, pentru că Pandurii încasează bani pentru televizare, este prima dată când aud că trebuie să plătească pentru a-şi face promovare”, spune Vâlceanu.
Ciprian Florescu a promis că va ţine cont de solicitarea consilierilor liberali. „Am reţinut solicitarea dumneavoastră şi îi rog pe colegii din aparatul propriu să noteze această chestiune şi să se adreseze Clubului Pandurii. Încercăm ca în următoarea şedinţă de consiliu să vă prezentăm informaţiile solicitate”, a spus Florescu.

Vrea ca Pandurii să joace în Gorj
Vâlceanu a mai solicitat noului preşedinte al Consiliului Judeţean să poarte discuţii cu autorităţile locale de la Motru pentru ca Pandurii să joace pe stadionul din acest oraş, nu pe cel din Severin. Asta pentru ca minerii, cei care finanţează echipa de fotbal, să-i poată vedea pe jucători evoluând în Gorj. Ciprian Florescu susţine că acest lucru este imposibil întrucât s-ar risca licenţierea. „Este o chestiune care îi doare pe toţi gorjenii, dar realitatea este că în momentul în care au existat mai multe variante de amenajare a unui stadion, care să poată să contribuie la licenţierea clubului pentru ediţia actuală de campionat, baza sportivă din Motru nu îndeplinea toate criteriile. Cu investiţii minime cel mai la îndemână a fost cel de la Severin. Mutarea de la Severin este imposibilă tocmai pentru că se riscă pierderea licenţierii. Sperăm ca pentru ediţia viitoare să nu mai fie nevoie de mutarea la Motru sau la Severin, iar echipa să joace la Târgu Jiu, acolo unde îi este locul”, susţine Florescu.
COTIZAŢIE
Consilierii judeţeni au aprobat o cotizaţie de 500.000 de lei, aferentă anului 2016, către Asociaţia „Clubul Sportiv Pandurii- Lignitul Târgu Jiu”.

Vizualizări: 653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: