Maestrul emerit Ninel Geică, sărbătorit pe ringul de box

Singurul gorjean care este maestru emerit al boxului,  la fel ca și soția sa, a împlinit la sfârșitul săptămânii 60 de ani. Ninel Geică preferă să spună „20 x 3”, așa cum Florin Piersic spune „20 x 4”,  și se simte tare mândru de vârsta pe care o are și de rezultatele pe care le-a obținut de-a lungul deceniilor de activitate în domeniul sportiv. Antrenează în continuare copii și adolescenți dornici să devină campioni, atât la Târgu Jiu, cât și la Bumbești Jiu, și zi de zi o are alături pe Leontina, soția sa, primul arbitru de box din România de sex feminin, și ea maestru emerit al boxului.

Acasă la cei doi nu se pune problema care e cocoșul și care e găina pentru că dragostea pe care și-o poartă unul celuilalt și pasiunea comună pentru box îi ajută să depășească orice greutate. La sala de antrenament vin împreună, aici Ninel Geică fiind surprins de ziua sa cu un tort pe care au fost desenate două mănuși de box. Printre cei antrenați și care i-au cântat din toată inima „La mulți ani” se numără și Roxana Pătrașcu, campioană națională și balcanică, dornică să ajungă la următoarele Jocuri Olimpice. Este nepoata celui sărbătorit, Ninel Geică având un motiv în plus ca în ring să facă și mai mult efort pentru a o antrena cât mai bine.

La cei 60 de ani ai săi maestrul spune că va renunța la sportul pe care l-a iubit toată viața dacă nepoata sa va ajunge la Olimpiadă. Până atunci, continuă să se antreneze alături de viitoarele speranțe ale boxului gorjean și să spere că, într-o zi, unul dintre ei îi va duce mai departe munca. Roxana îi promite și ea că va lupta până la ultima picătură pentru a-i fi cântat imnul la Jocurile Olimpice de peste patru ani, spunând că nu există bucurie mai mare pentru un sportiv. Tocmai de aceea se antrenează asiduu și zilnic își ia unchiul la pumni, fără supărare însă din partea lui Ninel Geică, și el dorind cu ardoare ca acest vis să devină realitate peste patru ani.

Galerie foto


Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: