Atac cu cocktail Molotov la Bumbești Jiu. Poliția, în alertă! - FOTO, VIDEO

Grupări de interlopi din Bumbești Jiu riscă să scape de sub control. Diverși indivizi au reclamat ba că li s-au zgâriat mașinile, ba că au fost victime ale unor agresiuni. S-a ajuns însă prea departe, după ce la casa unui localnic a fost aruncată o sticlă cu un lichid inflamabil, care a luat foc. Camera de supraveghere a surprins momentul, proprietarul fiind în duminica incidentului la propria nuntă.

Incidentul surprins de camera de supraveghere a avut loc pe 20 august, dimineața, după ora 3.00. În imagini apare o mașină trecând pe stradă, după care au loc mai multe explozii în curtea omului. Cel mai probabil au fost aruncate așa numitele cocktailuri Molotov, sticle cu lichid inflamabil și fitil improvizat. Proprietarul casei a depus plângere la poliție. La fel și fratele lui, victima unui alt incident la două zile distanță.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj spun că au primit mai multe plângeri legate de grupuri infracționale din zonă și că au fost demarate cercetări. ”Există sesizări depuse pentru mai multe fapte. S-a deschis un dosar penal în care se cercetează aceste fapte, sub îndrumarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Până nu se finalizează ancheta, nu putem oferi alte informații”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj.

Experiență infracțională în străinătate

La Bumbești Jiu sunt grupuri de persoane care se acuză reciproc de fapte reprobabile. Cert este că fapte de genul mașini zgâriate, incendii provocate, persoane lovite se produc, fiind grav chiar dacă vorbim de două clanuri care se luptă între ele ori de un clan și mai multe victime.

Sub protecția anonimatului, localnicii spun că este vorba de cetățeni care au căpătat experiență infracțională în străinătate și vor acum să implementeze la Bumbești Jiu un sistem bazat pe taxă de protecție. Oamenii spun că au auzit de case devastate ale unor persoane cu stare care nu au plătit taxe de protecție. Alții știu de autoturisme distruse. Oamenii se tem să vorbească, dar susțin că toată lumea, inclusiv poliția, știe numele interlopilor și localurile pe care le frecventează.

Vizualizări: 6,733

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: