Primar dat pe mâna poliţiei de către prefect

Corpul de control al prefectului judeţului Gorj a sesizat poliţia, după verificările făcute la Primăria Stăneşti. Instituţia Prefectului a descoperit că primarul a emis două dispoziţii cu aceeaşi speţă, însă conţinut diferit. La Instituţia Prefectului a ajuns forma considerată legală, în timp ce în primărie s-a dispus cu totul altceva. Cert este că la mijloc este un prejudiciu de aproape 30.000 de lei vechi ce trebuie recuperat de la fosta contabilă a primăriei.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj spun că persoana care avea viza controlului financiar preventiv ar fi încasat pe mandatul fostului primar Vasile Pârvulescu un spor ilegal. Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj, a precizat joi că primarul actual, Ştefan Blideanu, a dat două dispoziţii de recuperare a prejudiciului, una dintre ele ilegală. „S-a emis o dispoziţie de către primar care avea două forme, la Instituţia Prefectului, pentru controlul de legalitate, a ajuns o formă, iar la primărie a fost pusă în aplicare sub altă formă. Aceeaşi dispoziţie, dar cu conţinut diferit, care schimbă datele problemei. Din câte îmi amintesc era vorba despre un presupus prejudiciu constatat în legătură cu persoana care avea viza de control financiar preventiv”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului spun că au sesizat deja Inspectoratul Judeţean de Poliţie în acest sens şi au trimis şi recomandări Primăriei Stăneşti, fiind de părere că prejudiciul trebuie recuperat de la persoana care a încasat ilegal sporul. „Am trimis materialul rezultat în urma controlului şi evident documentele doveditoare cu recomandări la Primăria Stăneşti pentru remediere şi de asemenea la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru a verifica şi a-şi da un punct de vedere cu privire la două aspecte mai delicate ale situaţiei”, a mai spus Arjoca.

IPJ: „La noi n-a ajuns nimic”

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr, a declarat că sesizarea Instituţiei Prefectului n-a ajuns încă pe masa poliţiştilor. „La noi nu a ajuns până în momentul de faţă nicio sesizare, nicio informare. Probabil urmează să ajungă, este vorba de circuitul documentele”, a spus Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Primar: „A fost o greşeală”

Primarul Ştefan Blideanu se apără. „Era un spor pentru viza de control preventiv care trebuia să fie de 10%, dar de fapt a încasat 20%. L-a încasat pe perioada cât a fost fostul primar, 2008-2016, că de când am venit eu n-a mai luat că a renunţat la viză şi am şi redus la 10%. Serviciul de contabilitate spune că banii trebuie recuperaţi, acum aşteptăm să vedem ce zice Prefectura. Sunt două dispoziţii, au rămas amândouă, a fost o greşeală într-adevăr”, a declarat Ştefan Blideanu, primarul din Stăneşti. 

Vizualizări: 5,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: