Atac la Notre Dame, femeie decapitată

Un atac cu armă albă a avut loc joi în Nisa, la biserica Notre Dame, potrivit Le Figaro și BFMTV. Ultimul bilanț vorbește despre trei morți și mai mulți răniți. Autorul a fost rănit de polițiști și transportat la spital. Acesta a strigat neîncetat Allah Akbar.

Atacatorul înarmat cu un cuțit a intrat în biserica Notre Dame din Nisa la ora 9 am și în 10 minute a ucis trei oameni: o femeie de 70 de ani a fost decapitată, o alta de 40 de ani a murit din cauza rănilor, iar a treia victimă era portarul bisericii. La 9.10, atacatorul a fost neutralizat de poliție, fiind împușcat în umăr.

Un martor ocular pe nume David, care conduce restaurantul Brioche Chaude, din fața bisericii a spus postului BFMTV că el este cel care a alertat poliția.

“Vindeam croissante când un bărbat a venit la mine, spunându-mi: <<Domnule, este o femeie decapitată în biserică>>. Nu l-am crezut la început, însă omul a repetat informația. Am mers la catedrală și am văzut poliția municipală și am chemat-o. Au venit foarte repede. M-am întors în restaurant și am tras obloanele”, a povestit martorul.

Acesta a adăugat: “Persoana care a venit la mine era cineva care fusese în catedrală și era în stare de șoc. Mi-a spus doar atât: <<Domnule, este o femeie decapitată în biserică>>. Atât. Eram șocat, încă mai tremur”, a mai povestit bărbatul.

Atacatorul avea asupra lui acte de identitate, potrivit poliției, care i-a luat amprentele pentru a verifica dacă acesta este în evidența sericiilor secrete.

Poliția examinează și o înregistrare video pentru a stabili care au fost acțiunile atacatorului înainte de atentat.

Nisa este unul dintre orașele franceze cu cea mai vastă rețea de camere de supraveghere.

Vizualizări: 1,589

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: