Atelier de creație într-o biserică din Gorj

Eveniment inedit în biserică! Atelierul de creație "Semne cusute- tradiții care ne definesc" și-a deschis porțile! A fost organizat la Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Parohia Țicleni.

Șezătoarea e menită să promoveze arta cusutului tradițional. "Cu ajutorul doamnelor Maria Marcela Mincea, Aurica Țicleanu, Reolina Purea, Elena Mărgineanu, Viorica Vîlceanu, copiii vor învăța să coase semne tradiționale, utilizate în minunatul proces de creare a iilor! Astăzi, la prima întâlnire, doamnele noastre foarte talentate și bune cunoscătoare ale tradiției gorjenești, i-au învățat pe cursanții mici și mari (mămicile copiilor nu au putut sta departe de ață și ac) unele dintre semnele de bază", anunță organizatorii. 

Lecțiile vor continua sâmbătă viitoare, de la ora 13:00, în acelasi loc. "Atelierul tip șezătoare se adresează copiilor, în primul rând, dar îi așteptăm cu drag și pe părinții care doresc să afle mai multe despre arta cusutului tradițional!

Am gândit acest atelier de creație pentru a oferi o alternativă de petrecere a timpului liber, pentru a promova tradiția populară, pentru a fi împreună într-un mod special", mai spun organizatorii.

Galerie foto


Vizualizări: 1,136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: