Ateliere de vacanţă pentru copii la Biblioteca Judeţeană

A sosit vacanţa şi, ca în fiecare an, Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” Gorj aşteaptă toţi copiii la „Atelierele de vacanţă”. Timp de o lună, copiii sunt invitaţi să uite de grijile şcolare, de tabletă, smartphone şi calculator şi să redescopere jocurile de vacanţă, să vizioneze filme, să petreacă două ore de relaxare şi creativitate.

 „Atelierele de vacanţă” se vor desfăşura în perioada 4-29 iulie, de luni până vineri, între orele 10:00 şi 12:00. Copiii vor avea posibilitatea să participe la jocuri distractive, rummy, şah, la cluburi tematice şi la ateliere de creaţie, unde vor învăţa origami şi modelaj. „Avem un program special de vară, în colaborare cu Şcoala Populară de Artă, sunt două ore pe zi de jocuri şi distracţie. În fiecare zi avem câte o activitatea specifică: luni- jocuri; marţi- ateliere de desen; miercuri- vizionări colective de filme şi documentare pentru copii; joi- club de joc tematic şi vineri- atelier de creaţie”, a declarat Maria Luiza Sandu, bibliotecar la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”, Filiala pentru Copii.

Din experienţa anilor trecuţi, bibliotecarele se aşteaptă ca zeci de copii să participe şi în această vară la „Atelierele de vacanţă”. „Anii trecuţi, copiii au participat la „Atelierele de vacanţă” în număr foarte mare. Deja copiii au venit la bibliotecă şi în prima săptămână de vacanţă. Am avut un atelier „În bătătura bunicilor” care s-a desfăşurat la muzeul de la Curtişoara. Acolo, copiii au văzut care sunt practicile mediul rural”, a precizat Maria Luiza Sandu.

NERĂBDĂTORI

Copiii aşteaptă cu nerăbdare să înceapă „atelierele de vacanţă”. Nici în prima săptămână de vacanţă copiii nu au stat acasă şi au participat la activităţile desfăşurate la Curtişoara, unde s-au familiarizat cu tradiţiile zonei. „Am luat vacanţă şi vom participa şi la ateliere, se vor organiza activităţi şi ne vom face prieteni noi. Am venit la bibliotecă şi în prima săptămână de vacanţă pentru că s-a organizat o acţiune „În bătătura bunicii”, la Curtişoara, unde mi-a plăcut foarte mult”, a declarat o fetiţă.

Vizualizări: 310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: