Zeci de infecţii în spitalele de urgenţă din Gorj

Risc de infecţii pentru bolnavii care apelează la cele două spitale de urgenţă din judeţul Gorj! Asta reiese dintr-o situaţie prezentată autorităţilor de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. Cele mai multe cazuri de infecţii nosocomiale au fost confirmate în secţiile Chirurgie, Boli Infecţioase, Pediatrie şi ATI de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti.

În primele cinci luni ale acestui an, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, au fost confirmate 20 de cazuri de infecţii nosocomiale, iar la Spitalul Orăşenesc de Urgenţă Târgu Cărbuneşti au fost depistate 16 astfel de cazuri. Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj susţine că infecţiile sunt în scădere, comparativ cu anul trecut, când la spitalul din Târgu Jiu au fost depistate 35 de cazuri, iar la Târgu Cărbuneşti 10 cazuri. „Infecţiile nosocominale sunt de numărul zecilor, se transmit de la om la om, mai ales în spitale pentru că sunt persoane cu stare generală precară, dar pot fi luate şi de la personalul medical, care poate fi purtătorul anumitor afecţiuni şi poate să îmbolnăvească pacienţii în cadrul manevrelor care sunt făcute”, a declarat Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Acesta a recunoscut că în anumite secţii din spitale există pericolul ca pacienţii să se aleagă cu diferite infecţii, pe lângă bolile de care suferă. „Bineînţeles că este un pericol pentru bolnavi. Sunt secţii cu infecţii nosocomiale specifice, mai ales în chirurgie, pentru că infecţiile nosocomiale se transmit prin tegumente, prin mucoase, prin răni, prin deschiderea unei plăgi operatorii”, a precizat Marius Boeriu.
Există totuşi şi spitale în care nu s-a confirmat nici un caz de infecţii nosocomiale. Este vorba despre spitalele din: Novaci, Motru, Turceni, Rovinari, Bumbeşti Jiu şi Dobriţa.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: