Atelierele de croitorie vor să facă măști

Două firme din comuna gorjeană Bustuchin vor să realizeze măști de protecție și combinezoane pentru medici în atelierul de croitorie din localitate. Autoritățile au scos deja spațiul la licitație și speră să grăbească procedura, astfel încât croitoresele să înceapă lucrul cât mai repede.

Primarul din Bustuchin, Ion Ciocea, a explicat că deja două firme s-au interesat de acest spațiu. Este vorba de un atelier de croitorie care a fost realizat în localitate în urmă cu ceva timp printr-un program finanțat de OMV Petrom. Atelierul nu a mai putut fi susținut de primărie chiar dacă zeci de femei din comună au obținut calificări profesionale.

Acum atelierul poate să producă materiale de protecție atât de necesare personalului medical și gorjenilor care sunt sfătuiți să se protejeze chiar și cu măști improvizate de noul coronavirus. „Prin acel proiect Țara lui Andrei, am creat un atelier de croitorie. Am realizat în jur de 40-50 de calificări pentru femei din comuna Bustuchin și am mai avut o perioadă în care am încercat să susțin această secție. Din motive financiare, nu am mai reușit să angajez oameni. Acum avem oferte de la două societăți care ar vrea să le închiriem acest atelier pentru a angaja femei calificate din Bustuchin pentru a face măști, combinezoane pe timpul stării de urgență. Am supus aprobării acest proiect, a fost aprobat. Se vor face numai materiale sanitare de care este nevoie pentru că vedem cu toții că vreau să iau și eu, de exemplu, măști pentru salariați și nu am de unde”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, la Radio Infinit.

Edilul speră acum să fie ajutat de juriștii de la Prefectură să grăbească procedurile ca să nu fie nevoit să aștept săptămâni în șir până când va deveni funcțional atelierul de croitorie. „Am trimis proiectul și domnului prefect, să vedem, dacă prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, am putea să grăbim puțin licitația, să-l dăm printr-o hotărâre a Consiliului Local pe perioada cât este stare de urgență, să nu stăm cele 45 de zile. Am aprobat scoaterea la licitație a spațiului și, vă dați seama, că dacă facem toată tevatura, pierdem timp cu contestații. Am venit cu adresă să ne aprobe proiectul, ca să putem închiria de urgență pe perioada cât e stare de urgență. Să vedem ce se întâmplă acum”, a mai declarat Ciocea.

Vizualizări: 1,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: