Încă un hotel pe Calea Eroilor

O firmă din Gorj intenționează să ridice pe Calea Eroilor din Târgu Jiu un hotel cu două etaje. Acesta va funcționa în completarea actualului restaurant situat vizavi de Coloana Infinitului. Este vorba de fosta Casă Bădescu, a arhitectului Iulius Doppelreiter, cunoscută în prezent sub denumirea de Restaurant „La Coloană”.

SC OILPETROMARIO SRL din Bumbești-Pițic, administrată de Alina Crețoiu, a solicitat, la APM Gorj, emiterea unui acord de mediu pentru realizarea acestei investiții.

„Investiția propusă va fi destinată îndeobște turismului cultural și se va încadra conform spațiilor proiectate, la un nivel de confort de trei stele, oferind totuși servicii la nivel de confort de 4 și 5 stele. Clădirea propusă va avea regim de înălțime P+2E, cu o amprentă la sol de 258,2 mp și o suprafață desfășurată de 774,6 mp. Nu se fac intervenții constructive asupra clădirii existente (restaurantul)”, potrivit documentației.

Noul imobil va dispune de 18 unități de cazare cu pat dublu, dintre care două vor fi apartamente de tip „Junior Suit”, având pe lângă dormitorul matrimonial și un mic spațiu de zi, în care se mai poate caza o persoană. La parter va fi amenajată o cameră pentru persoane cu dizabilități motorii. Astfel, capacitatea maximă de cazare a imobilului este de 38 de persoane. Vor fi amenajate și cinci locuri de parcare.

Clădirea restaurantului „La Coloană” este monument istoric, fiind ridicată în anul 1928. Terenul pe care se va construi hotelul are o suprafață de 1.348 mp. Investiția de pe Calea Eroilor nr.92 este estimată la circa 1,7 milioane de euro.

În prezent, pe Axa Brâncuși se mai găsesc două hoteluri, ambele plasate grupat, în centrul orașului.

Vizualizări: 4,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: