ATENŢIE! Scarlatină în mai multe unităţi de învăţământ

Alertă maximă în rândul părinţilor din municipiul Târgu Jiu, după ce mai multe cazuri de scarlatină au fost depistate în grădiniţe şi şcoli gimnaziale. Informaţia potrivit căreia există mai mulţi copii bolnavi la o şcoală de prestigiu din oraş a apărut încă de săptămâna trecută, însă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a negat aceste informaţii. Vineri au apărut din nou sesizări şi în cele din urmă reprezentanţii DSP au confirmat un caz de scarlatină la o creşă din Târgu Jiu.

Mai multe mămici din Târgu Jiu și-au manifestat îngrijorarea pe un site de socializare. Femeile spun că le este teamă să-și mai ducă micuții la creșă sau la grădiniţă pentru că ar fi auzit că mai mulți preșcolari ar avea scarlatină. Inițial, vizată a fost Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, unde părinții susțin că a fost un caz de scarlatină, însă întrebaţi de caz, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj au negat spunând că este vorba doar de o suspiciune. La finele săptămânii trecute, însă, alte mămici au vorbit de mai multe cazuri de scarlatină la creșa din strada Mioriței. ”Am auzit că la creșa de pe Griviței de lângă Facultatea de Litere ar fi epidemie de scarlatină, mămicile care au copii acolo spuneți-mi dacă știți ceva? Ieri când am fost să-mi iau copilul am așteptat vreo jumătate de oră pe la ușă că nu ne-a dat drumul să intrăm și mi s-a spus că au avut control. Sunt îngrijorată și nu știu ce să fac, nu știu dacă e bine să îmi mai duc copilul...Dacă ar fi ceva, ar fi trebuit să ne anunțe, nu?”, se arăta îngrijorată una dintre mămici.

Ca de obicei, reprezentanţii Direcției de Sănătate Publică Gorj nu dau răspunsuri clare și concrete. Elena Pițian, purtătorul de cuvânt, a precizat vineri că nu sunt confirmate cazuri. ”Acolo am înțeles că a fost un singur copil, nu știu de mai mulți copii, de alte cazuri. A fost un singur caz. Focar înseamnă atunci când există peste trei cazuri. Nu putem vorbi de focar. Nu putem numi focar dacă nu avem trei cazuri în același loc. Nu este focar dacă există câte un copil la fiecare grupă, trebuie să fie în aceeași grupă”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.  

Vizualizări: 1,984

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: