Atlet italian, decedat din cauza coronavirusului

Atletul italian Donato Sabia, finalist în proba de 800 de metri la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, a încetat din viaţă din cauza coronavirusului, la vârsta de 56 de ani, a anunţat, miercuri, Comitetul Olimpic Italian. Sabia era de câteva zile la terapie intensivă la spitalul San Carlo din Potenza.

Atletul italian Donato Sabia s-a stins din viață la 56 de ani din cauza coronavirusului. Marele atlet Donato Sabia, care era internat la spitalul San Carlo, din Potenza iar Gazzetta dello Sport a anunțat că starea acestuia s-a înrăutățit treptat, după ce în urmă cu două săptămâni a fost diagnosticat cu virusul COVID-19.

Un talentat semifondist, Donato a impresionat în special în cursa de 800 de metri, terminând pe locul al 5-lea finala Olimpică de la Los Angeles, în 1984. 4 ani mai târziu, la Seul, atletul s-a calificat din nou în ultimul act al probei, sosind pe locul 7. "Atât de mult talent, atât de mult ghinion", scrie sursa citată în caracterizarea făcută fostului mare atlet. Acesta avea posibilitatea de a ajunge unul dintre cei mai mari sportivi în cursa de 800 de metri, însă o accidentare la tendon și-a pus amprenta asupra carierei sale.

Donato fusese în ultimele săptămâni alături de tatăl său, și el bolnav de coronavirus. Acesta s-a stins cu doar câteva ore înainte ca fostul atlet să fie internat, după ce a acuzat simptome din ce în ce mai puternice. Inițial, corpul lui Donato Sabia părea că începe să se recupereze, având câteva zile în care s-a simțit mai bine, dar medicii au fost de la început rezervați cu privire la șansele acestuia.

Vizualizări: 2,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: