Atleta Andreea Pîşcu, campioană balcanică

Andreea Pîşcu, atleta de 21 de ani din comuna gorjeană Bumbeşti Piţic, a devenit campioană balcanică la cros. Sportiva a câştigat medalia de aur pentru România la categoria Under-23 feminin în cadrul Campionatelor Balcanice de cros care s-au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute la Canakkale, în Turcia. Andreea Pîşcu a alergat 6 kilometri şi a fost cronometrată cu timpul de 22 minute şi 34 de secunde.

În cadrul aceleaşi competiţii sportive, atletul gorjean Adrian Garcea, în vârstă de 18 ani, din comuna Berleşti, a obţinut medalia de bronz în concursul individual al juniorilor, tot după o alergare de 6000 de metri. Garcea a scos un timp de 19 minute şi 43 de secunde, fiind surclasat de turcul Barbaros Ramazan, cu 19 min 30 sec şi de atletul român Dorin Andrei Rusu, tot cu 19 minute şi 30 de secunde.

Atleţii gorjeni vor participa la Campionatele Europene de Cros ce vor avea loc la sfârşitul anului. „Andrea Pîşcu, Adrian Garcea şi Alina Butnariu merg acum în cantonament la Băile Felix, până în data de 8 decembrie, şi vor participa la Campionatele Europene de cros ce vor avea loc în data de 10 decembrie la Samorin, în Slovacia. Obiectivul este medalia de aur”, a precizat antrenorul federal Ion Bură.

Galerie foto



Vizualizări: 678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: