Au câștigat la pariuri profitând de (ne)trecerea la ora de vară! Sumă fabuloasă!

Mai mulți tineri din Mușetești au fost pentru câteva clipe mult mai bogați decât își puteau imagina vreodată, trecerea la ora de vară fiind cea care i-a ajutat. Unul dintre ei a descoperit că un aparat care înregistrează pariurile unei firme cu sediul în Sibiu nu și-a modificat ora, decalajul de 60 de minute permițându-i să înregistreze în sistem numerele câștigătoare la un joc loto din Grecia. Norocosul și-a sunat apoi prietenii și cu toții au continuat să joace numerele câștigătoare până când au scos toți banii din fondul de premiere de care dispunea terminalul de la Mușetești.

Pentru că erau „în formă”, norocoșii s-au mutat apoi cu distracția la Bumbești Jiu și Târgu Jiu, căutând aparate la care să joace numerele din Grecia, pe care le aflau cu ajutorul telefoanelor mobile și al internetului. Supărarea norocoșilor a început în momentul în care firma de pariuri le-a comunicat că au fraudat sistemul și că în loc de sumele de bani uriașe la care visau se vor alege cu plângeri penale dacă nu returnează și câștigurile pe care au apucat să le încaseze.

„Nu am eu nicio vină că nu și-au dat ei ora înainte la timp. Ce să le fac? Eu am jucat în sistem trei numere din cinci, așa cum joc de mult timp, mi-a dat aparatul bilet câștigător, bun de plată, iar când m-am dus cu el nu a vrut să-mi dea banii. Sunt tichete de 8000 de lei, de 50.000 de lei, de 1000 de lei, sunt multe pentru care ar trebui să ne dea banii”, a explicat unul dintre cei care au jucat la Mușetești.

„Ce vină avem noi?”

Un altul spune că banii câștigați doar pe agenția din Mușetești trec de 9 miliarde de lei vechi. „Noi am jucat în cursul zilei de duminică, iar ora s-a dat înainte sâmbătă spre duminică. Dacă nu și-au modificat ora e treaba lor, au dormit pe ei, nu ne privește pe noi. Unul dintre prietenii noștri a fost mai deștept, și-a dat seama și a jucat, reușind să câștige. Ei spun că e vina persoanei care a jucat. Am băgat și noi bani acolo și am văzut că am câștigat, toți, unul după altul. Mașinuța la care am jucat noi trebuia să achite câștiguri de vreo 9 miliarde, dacă am înțeles eu bine”, a mărturisit un alt „norocos”, toți dorind să își păstreze anonimatul.

„Au fraudat”

Reprezentantul din Gorj al firmei de pariuri Baum BET SRL, Lucian Pistol, spune că nici vorbă ca vreunul din câștigurile obținute de clienții de la Mușetești să fi fost obținut corect. Firma a reacționat încă de luni, dând publicității un comunicat de presă în care a descris situația respectivă, acum făcându-și calcule pentru dosarul pe care îl va înainta către Poliție, împreună cu plângerea prin care solicită anchetarea situației de la Mușetești. Lucian Pistol afirmă că toți cei care au jucat numerele pe care le știau deja ca extrase în Grecia au fraudat sistemul, iar pentru asta vor fi anchetați. „Clienții au speculat această eroare, modificarea orei odată cu trecerea la ora de vară făcându-se mai târziu, în cursul zilei de duminică. Eroarea a fost descoperită de un client de la agenția Mușetești, care, ulterior, a chemat mai multe persoane să parieze, la rândul lor. Clientul respectiv a și încasat foarte multe bilete, epuizându-se foarte repede fondul de bani pentru agenția respectivă. De aici clienții au migrat la alte agenții, jucând și acolo. Nu știm încă suma exactă plătită câștigătorilor, dar știm că sunt câteva zeci de mii de lei. Sunt și clienți care și-au dat seama că au fraudat și au adus banii și biletul înapoi, nedorind să aibă probleme penale ulterioare”, a explicat Lucian Pistol.

Ameninţă cu plângeri la poliţie

Toate terminalele firmei de pariuri sunt monitorizate cu camere video, imaginile surprinse arătând cum tinerii din Mușetești s-au strâns ca la hora satului pentru a juca numerele loteriei grecești. Cu un telefon în mână, pentru a vedea de pe internet numerele respective, jucătorii s-au așezat la coadă pentru a prinde un bilet câștigător, la un moment dat în barul în care se află terminalul firmei de pariuri strângându-se zeci de localnici. Când s-au văzut cu biletele norocoase în mână, mulți au început să își facă planuri pe ce anume vor cheltui banii. Până și primarul Cosmin Băban a sperat să aibă mai mulți bogătași în Mușetești, în speranța că vor crește încasările la bugetul local. „Bugetul nostru e de vreo 9 miliarde de lei vechi, iar cei care au câștigat am înțeles că au o sumă totală de vreo 20 de miliarde. E o sumă fabuloasă, cred că oricine își dă seama de asta. Sunt bucuros că cetățenii comunei au câștigat aceste sume despre care vorbește toată lumea pentru că poate așa își vor plăti și taxele și impozitele locale”, a declarat edilul. Pe câștigători îi așteaptă însă nu sume mari de bani, ci plângerile pe care firma de pariuri se pregătește să le depună la Poliție pentru a-și recupera prejudiciul.

Vizualizări: 7,471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: