Au cerut parlamentarilor gorjeni să sprijine CE Oltenia

Sindicaliștii din cadrul Federației Naținale Mine Energie (FNME) au luat vineri după-amiază la pas toate cabinetele parlamentare din Târgu Jiu. Aceștia au înmânat parlamentarilor gorjeni, celor pe care i-au găsit la cabinete ce e drept, câte o scrisoare deschisă prin care le-au cerut să sprijine Complexul Energetic Oltenia prin implicare în inițierea unor legi speciale.
Primul cabinet parlamentar care a fost "călcat" de sindicaliștii FNME a fost cel al senatorului ALDE, Dian Popescu, undeva după orele 16. Parlamentarul le-a spus că acele solicitări din scrisoarea deschisă se regăsesc în proiectul inițiat chiar de el, pentru modificarea Legii Energiei. "Într-adevăr este strigător la cer și nu am auzit pe nimeni, acum am descoperit în Legea Energiei, cum este posibil ca în Transilvania să plătească taxă de intrare, de injecție, Transelectrica, 0 lei și aici să plătim 12 lei/MW. Prin modificarea legislației am făcut egal la toți", le-a transmis senatorul Dian Popescu.
Sindicaliștii au mers apoi la Prefectură acolo unde își au cabinetele parlamentarii PSD: Mihnea Costoiu, Mihai Weber și Victor Ponta, dar și deputații PMP Scarlat Iriza și Vasile Popeangă. Nu li s-a permis să intre în Prefectură. Jandarmul de gardă le-a comunicat că programul la prefectură s-a încheiat la orele 15.
Au mers și la cabinetul sentaorului PNL Tudor Barbu. Acesta le-a explicat că este un parlamentar de opoziție și că nu poate face prea multe dar că îi va susține în demersurile lor. "Ați înmânat scrisoarea unui parlamentar de opozițe. Adică nu de la putere, de la PSD, ALDE, UNPR. Un parlamentar de opoziție în Parlament nu poate face nimic de vreme ce în Parlament majoritatea o are PSD, ADLE și UNPR. Eu ce pot să fac este să vă promit așa. Și eu și Partidul Liberal prin comisia de energie din cadrul partidului facem toate demersurile pentru trei lucruri: strategie energetică națională, mix energetic și salvarea locurilor de muncă în Complexul Energetic. Și Hunedoara, și Oltenia", le-a spus senatorul Tudor Barbu.

Vizualizări: 895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: