Au cerut renumărarea voturilor în câteva secții din Gorj

Partidul Mișcarea Populară nu a intrat în Parlament, fiind la limită sub pragul electoral de 5%. Reprezentanții formațiunii politice s-au agățat de fiecare vot, așa că au cerut renumărarea voturilor în mai multe localități din țară.

Inclusiv la Gorj, PMP a cerut să fie numărate din nou voturile nule în cinci secții de votare din Gorj. Este vorba de două secții din Târgu Jiu (nr. 33 și nr. 52) și de alte trei din Novaci (nr. 80), Țânțăreni (nr. 320) și Polovragi (nr. 267).

În plângerile formulate către Biroul Electoral Județean, PMP Gorj a susținut că, în cele cinci secții, numărul voturilor nule pentru ambele camere ale Parlamentului „este neobișnuit de mare” față de numărul de voturi valabil exprimate și „disproporționat față de alte secții de votare”.

De aceea, partidul condus de Nicolae Davițoiu a cerut renumărarea voturilor nule. Sesizările au fost depuse luni, prin poșta electronică.

BEJ Gorj a decis, marți, 8 decembrie, să decline competența de soluționarea a cererii PMP către Biroul Electoral Central, singurul în măsură să dispună renumărarea voturilor.

De exemplu, în cele două secții din Târgu Jiu au fost 22 de voturi nule și, respectiv, 21, doar pentru Camera Deputaților. La Novaci au fost 23 de voturi, iar la Polovragi – 25 voturi nule. La Țânțăreni, pe buletinul de la Senat s-au înregistrat 20 de voturi nule, iar la Camera Deputaților – alte 7.

PMP a obținut în Gorj sub 5% din sufragii.

Galerie foto


Vizualizări: 4,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: