Unde a lovit AUR în Gorj. Cele mai bune scoruri!

Alianța pentru Unirea Românilor, un partid naționalist care nu era luat în calcul nici măcar în sondaje, a furnizat surpriza alegerilor parlamentare de duminică.

În Gorj, AUR s-a clasat pe locul patru, luând fața partidelor Mișcarea Populară sau Pro România. Campania s-a axat mult pe rețelele de socializare, în comunități și grupuri de pe internet, fiind țintite anumite categorii de persoane.

AUR a primit voturi în toate cele 331 de secții de votare din Gorj. Cel mai bun scor a fost obținut în comuna Bustuchin, localitatea de baștină a președintelui filialei AUR Gorj, Nicu Fîciu, interpretul de muzică populară fiind cel care a deschis lista la Camera Deputaților. Aici, AUR a obținut un rezultat de 15,06% la Camera Deputaților și 16,50% la Senat.

Scoruri de peste 10% a mai obținut AUR, pentru Camera Deputaților, la Cătunele (16,69%), Rovinari (15,40%), Țânțăreni (11,73%), Albeni (10,76%), Mătăsari (10,72%), Polovragi (10,59%) și Roșia de Amaradia (10,54%), localități cu mulți gorjeni plecați la muncă în străinătate. Iar Diaspora a votat masiv pentru AUR, care a obținut un sfert din voturile românilor plecați peste hotare.

Trăgând linie, scorul obținut de AUR în Gorj, la Camera Deputaților, este de 6,92%, fiind votat de 7.443 de gorjeni. Aproape 1.500 de voturi a primit AUR și în Târgu Jiu, puțin sub 7%.

În schimb, la Senat, sunt zece localități unde Alianța pentru Unirea Românilor a răzbit și a obținut peste 10% din sufragii. Este vorba cam de aceleași localități, ca la Camera Deputaților (Bustuchin, Cătunele, Rovinari, Mătăsari, Polovragi, Roșia de Amaradia, Țânțăreni), noutăți fiind Crasna, Drăgotești și Săulești.

Cel mai bun rezultat s-a obținut la Cătunele, respectiv 17,24%. La nivel de județ, scorul a fost mult mai bun decât la Camera Deputaților, respectiv 7,90%. În Târgu Jiu, AUR a obținut 1.666 de voturi la Senat, respectiv 7,23%.

Vizualizări: 5,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: