Au consumat apă la greu, crezând că e gratuită

Locuitorii din comuna gorjeană Fărcășești încă nu își revin după vestea că trebuie să plătească acum apa consumată în perioada 2014-2016, când primarul din acea vreme le-a spus că este gratuită. Suma totală pe care trebuie să o recupereze primăria este de 310.000 lei.

Primarul a spus că oamenii sunt supărați pe faptul că trebuie să achite utilitățile. “În 2016, când am venit eu primar, nu se plătea nimic, niciun serviciu. Nici serviciul de apă, nici serviciul cu gunoiul. Oamenii sunt supărați, întreabă de ce fostul primar nu le lua banii pe apă, nu le lua banii pe gunoi. Ei trebuie să înțeleagă că sunt măsuri impuse de Curtea de Conturi”, a spus Constantin Drăgoescu, primar la primul mandat.

Montarea apometrelor a costat 1,2 milioane de lei. “Din moment ce s-au montat apometrele, toată lumea trebuia să își dea seama că apa trebuie plătită. În 2014, când s-au montat apometrele, oamenii au fost induși în eroare de fostul primar”, susține Drăgoescu.

Oamenii plătesc apa abia de anul trecut și deja consumul a scăzut. Înainte oamenii își udau grădinile fără nicio limită, câtă vreme nu plăteau nimic. “Oamenii au fost duși în eroare, să consume oricât, că nu se plătește. Acum au venit oameni să plătească, cei care au peste 500 de lei au cerut eșalonări, alții contestă. Am văzut și astăzi un consilier locale care merge prin comună și induce oamenii în eroare. Le spune oamenilor să nu plătească apa, că o să o plătească Drăgoescu”, a spus primarul la Radio Accent.

Vizualizări: 4,677

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: