Casă nouă pentru Abeel. Câți bani s-au strâns!

Foarte mulți oameni au fost impresionați de povestea lui Abeel, băiatul premiant din comuna gorjeană Jupînești, crescut de bunică, a cărui casă a fost mistuită de flăcări. Abeel trecuse deja prin prea multe încercări, deoarece la vârsta de un an a fost părăsit de mamă, iar acum doi ani tatăl i-a fost ucis de un coleg de serviciu.

Viața băiatului de zece ani părea acum două săptămâni să intre într-un nou impas, după ce casa i-a luat foc. Povestea lui a ajuns în presă și mulți oameni s-au mobilizat pentru a-l ajuta.

Un localnic a donat un teren, iar primăria din localitate cu sprijinul localnicilor a început lucrul la noua casă. În paralel, Radu Miruță a demarat o strângere de fonduri, iar faptul că presa centrală a preluat subiectul a făcut ca numărul celor care au donat bani și materiale să fie mare. Miruță a spus că s-au strâns 129.500 de lei, bani cu care Abeel va putea avea o casă mai frumoasă decât a avut.

Și profesorii lui Abeel au strâns bani și nu puțin oameni au fost cei care au mers personal la Jupînești pentru a-l încuraja pe copilul care și-a recăpătat astfel zâmbetul. (A.A.)

Vizualizări: 1,298

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: