Au dat iama să își plătească taxele și impozitele

Direcția Publică de Venituri Târgu Jiu a fost luată cu asalt, luni dimineața, de către cetățenii care au vrut să își plătească taxele și impozitele. Încă de la primele ore ale dimineții, târgujienii s-au așezat în fața ghișeelor, iar până la formarea unei cozi nu a fost decât un singur pas.

Cum a început noul an, cum gorjenii conștiincioși au mers să plătească dările către stat, chiar dacă se așteptau să stea ceva timp la coadă. Pandemia provocată de noul coronavirus a impus și câteva restricții, una dintre ele este legată de distanțarea socială, astfel oamenii au fost nevoiți să stea și în ploaie.

Directorul Direcției Publice de Venituri Târgu Jiu, Mariana Budulan, spune că s-a început încasarea impozitelor și taxelor pentru 2021. Șefa instituției mai spune că numărul contribuabililor veniți la ghișee a fost unul mare, însă speră ca oamenii să înțeleagă.

”Am început încasarea impozitelor și taxelor pe anul 2021 încă de săptămâna trecută. Astăzi, contribuabilii au venit într-un număr mai mare. Suntem pregătiți cu toți colegii inspectori. Sperăm ca oamenii să înțeleagă că ave încă trei casierii deschide. În CAM, zona Abator și la Primăria Târgu Jiu, tocmai pentru a descongestiona cozile de la ghișeele de aici. Ne ocupăm și de alte operațiuni, nu numai de încasare, de aceea este așa aglomerat”, a spus Budulan.

Oamenii care așteptau să le vină rândul spun că vor să își achite toate dările către stat, tocmai pentru a sta liniștiți tot anul. ”Vreau să îmi achit dările și să stau liniștit tot anul. De asta mă aflu aici, acum (...) Asta fac în fiecare an. Vin la început să scap de tot, nu neaparat pentru reducere (...) Am venit să plătesc pentru copilul meu. Trebuie să stau, chiar dacă e aglomerație. Dacă vine zăpada, nu mă mai pot deplasa”, au spus câțiva oameni.

Sunt și persoane care s-au arătat nemulțumite de timpul de așteptare. ”Este foarte aglomerat. Nu știu ce se întâmplă. Am văzut că sunt ghișee care nu funcționează. Cred că autoritățile locale trebuia să ia în considerare faptul că târgujienii au apetitul de a-și plăti dările către stat la început de an.  Cred că este un plus că vrem să plătim și ar trebui mult mai multă atitudine”, a spus un târgujian.

Aglomerația a fost și la Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: