Au demarat procedurile legale de preluare a Centrului de Juniori Pandurii

Primăria Târgu Jiu a demarat la începutul acestei săptămâni procedurile legale de preluare în patrimoniul local a clădirii Centrului de Juniori care a aparținut clubului Pandurii. Prin Hotărârea de Consiliu Local nr.43/ 2023 clădirea construită  pe terenul Municipiului Târgu Jiu este trecută în patrimoniul municipalității.

Primăria Târgu Jiu a demarat la începutul acestei săptămâni procedurile necesare preluării, pe cale legală, a clădirii Centrului de Juniori care a aparținut clubului Pandurii. Clădirea, situată între Sala Sporturilor și sediul AJF Gorj, a fost construită pe terenul primăriei, printr-un Contract de Comodat realizat conform Hotărâri de Consiliu Local din 207 /2010 „privind atribuirea în folosință gratuită a Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu a unei suprafețe de 500 metri pătrați, teren situat în incinta Complexului Sportiv Municipal, partea de est a terenului sintetic”.

Conform Contractului de Comodat 3464 / 2010 acest teren era acordat în folosință doar comodatarului, clubul Pandurii Lignitul Târgu Jiu, pentru construirea Centrului de Juniori iar clubul nu avea voie să schimbe destinația. În acest sens lucrurile sunt clare, de mai bine de jumătate de an echipa Pandurii nu mai există, nici echipe de juniori, mai precis din luna octombrie 2022, vestiarele de la parterul clădirii fiind nefolosite iar clădirea degradându-se constant. În ceea ce privește etajele clădirii, acestea nu mai sunt folosite de mai bine de un an conform destinației lor, devenind spații de depozitare pentru bunurile și arhiva clubului, clădirea nevând nici un fel de avize de funcționare sau autorizații ISU.

Conform ultimei HCL, nr 43/ 2023, s-a radiat dreptul de folosință al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu din Cartea Funciară, nr. 47029 iar Primăria Târgu Jiu a început deja demersurile legale de preluare a clădirii, fiind aprobată „darea în administrare a construcțiilor realizate pe terenul identificat cu număr cadastral 47029 către Direcția Patrimoniu și Fond Locativ”.

Între timp, în mod ilegal, conform documentelor Primăriei Târgu Jiu, o parte din creditorii clubului Pandurii au aprobat ca echipa apropiaților lui Nicolae Sarcină, ACS Viitorul Târgu Jiu, să ocupe vestiarele de la parterul clădirii respective, printr-un așa zis contract de închiriere, pe o sumă modică. Primăria Târgu Jiu și Finanțele Publice, ca principal creditor la Pandurii, au contestat în instanță această închiriere abuzivă, clădirea fiind construită pentru a fi utilizată doar de echipe copii și juniori, nu pentru echipe de seniori.

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: