Au fost lăsaţi în casă de noul proprietar, dar i-au dat foc

Situaţie dramatică pentru o familie care locuia în cartierul Vădeni din Târgu Jiu. Oamenii se încălzeau cu cartoanele aruncate de comercianţii din complexul Păltiniş, iar băiatul cel mare, de 25 de ani, a dat astfel foc la casă. Interesant este că locuinţa fusese executată silit de bancă şi vândută unei persoane care i-a lăsat pe vechii locatari să mai stea până la primăvară. Din păcate, casa nu a putut fi salvată, fiind mistuită de flăcări.

Familia rămasă fără un acoperiș deasupra capului a ținut pe jar în permanență vecinii, asta pentru că avea doi copii cu probleme psihice de la care se așteptau la ce e mai rău. „Stăteam mereu cu frica-n sân din cauza acestei familii pentru că au doi copii bolnavi. Fata e cunoscută cu afecțiuni psihice și a creat numai probleme aici în comunitate”, a declarat o vecină.

A făcut focul să se încălzească și a dat foc la casă

Inevitabilul s-a produs duminică seara când băiatul familiei problemă din Cartierul Vădeni a aprins niște cartoane în camera unde locuia și așa s-a aprins toată casa. Tatăl lui a încercat să-l oprească însă nu a reușit și s-a ales chiar și cu o bătaie din partea copilului. „Ne-am făcut mereu probleme din cauza lor, mai ales că fata e bolnavă psihic și am înțeles că și băiatul ar fi bolnav. Ei se încălzeau cu cartoane în casă. Le dădeau foc și așa se încălzeau. Se zice că băiatul ar fi aprins focul, pentru că fata nu era acasă. Ne este frică și pentru siguranța noastră”, s-a plâns o vecină.

Nu au salvat nimic din casă

Pompierii au ajuns imediat la fața locului însă nu au reușit să salveze nimic din casă. „Am intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. S-a acţionat pentru lichidarea şi localizarea focului şi au fost evacuate două persoane surprinse de incendiu” a declarat Robert Popescu de la ISU Gorj.  Un echipaj SMURD ajuns la fața locului a acordat primul ajutor celui care se presupune că ar fi provocat incendiul și apoi l-au condus la Secția de Psihiatrie, pentru ca medicii să stabilească dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a comis fapta.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: