Percheziţii între două termene de judecată! Se caută noi probe!

Marin Condescu - preşedintele Clubului Pandurii şi vicepreşedintele Viorel Temelescu nu au scăpat nici a doua zi de poliţişti. Joi seară ei au fost eliberaţi, judecătorul Teofil Boncu respingând cererea de arestare preventivă, iar vineri, la sediul din centrul oraşului au găsit poliţiştii de la Investigarea Fraudelor. Ei au ridicat calculatoarele şi imprimantele căutând, se pare, noi probe privind falsificarea contractului cu Edenred. Procurorul Emil Moţa a depus recurs la Curtea de Apel Craiova, iar acesta va fi judecat spre finalul acestei săptămâni.

În jurul orei 14.00, la sediul din Victoria au venit şi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, fără a aduce cu ei şi mascaţii de această dată, aşa cum s-a mai întâmplat în ultima perioadă. Vreo trei ore au durat percheziţiile, la finalul acestora anchetatorii ridicând două hard-diskuri de la calculatoarele liderilor sindicali. Marin Condescu a coborât din biroul său şi le-a precizat jurnaliştilor care aşteptau clarificări inclusiv de la el pe această temă că, în opinia sa, este prima acţiune pe care anchetatorii o fac pentru a afla adevărul la plângerile pe care şefii Complexului Energetic Oltenia le-au depus la Poliţie şi prin care acuzau cheltuirea nelegală a unor sume de bani la Pandurii. „Este prima acţiune corectă pentru aflarea adevărului în privinţa contractelor de cesiune. E clar tot ceea ce este electronic rămâne urmă electronică. Încă din iulie am invocat ca să se demonstreze că au fost aceste negocieri, niciodată nu s-a vrut să se facă această verificare. Acum e prima acţiune în vederea aflării adevărului, Putem demonstra că nu a fost nimic de ascuns şi că toţi au ştiut de aceste negocieri” a spus Condescu.

Probe evidente, ignorate de anchetatori

Preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii a menţionat că marţi, când a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, a dus documente la IPJ Gorj pentru a demonstra că acuzaţiile ce-i sunt aduse în privinţa falsificării a trei contracte de cesiune de creanţe nu sunt adevărate. „Nu ştiu de ce nu au făcut aceste verificări înainte de arestări, mai ales că am dus documente în acest sens în ziua arestării. Aveam la noi la Poliţie toate documentele prin care demonstram că a fost o corespondenţă electronică cu firma Edenred. Am dus degeaba documentele. Acum nu am motive să nu cred că nu se vrea aflarea adevărului. Repet însă că nimic la acest club nu s-a întâmplat în afara cadrului legal”, a precizat Marin Condescu, la ora la care începea percheziţia poliţiştilor, la stadion, echipa a doua  a Pandurilor disputând un meci oficial la care a purtat tricouri cu mesajul „Solidari cu Marin Condescu”, gestul fiind unul menit să arate solidaritatea fotbaliştilor.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: