Au început noul an cu senzații tari

Anul 2023 a început cu experiențe inedite si senzații tari pentru tinerii care fac parte din Clubul montan White Wolf din Baia de Fier. S-au scăldat în apa rece a râului Olteț, au făcut rapel și un raid montan din Baia de Fier până la Rânca și înapoi. 

 

 

 

 

 

Temerarii au petrecut noaptea dintre ani într-o peșteră si au admirat de la înălțime focurile de artificii. "Pentru noi, 2023 a început cu o baie de Crăciun. A fost încălzirea pentru noul an. După care, am avut parte de un Revelion petrecut într-o peșteră. Este al cincilea an în care facem asta și avem un peisaj extraordinar, vedem artificiile de la miezul nopții. Prima zi din an a venit cu raidul tradițional, aflat la a noua ediție. Asta înseamnă 33 de km pe relația Peștera Muierilor - Rânca și înapoi în Baia de Fier, pe râul Galbenul. Este un traseu în buclă, pe care îl parcurgem iarna, pe 1 ianuarie", ne-a spus Gabriel Dan Chiriac, directorul clubului montan White Wolf din Baia de Fier.

Experiența băii în apele reci este o aventură demnă de repetat pentru iubitorii muntelui. "2 ianuarie a fost o zi deosebită. Ne-am întâlnit toți membrii clubului și am avut parte și de o coborâre de la înălțime, rapeluri aeriene la podul de la Olteț, cât și de baia tradițională chiar dacă n-am avut gheață și temperaturi scăzute, a fost o baie plăcută și pentru băieți, și pentru fete. Sâmbăta, 7 ianuarie, am mai tras o baie. Aceste băi sunt benefice pentru noi, este un șoc termic controlat. Cât poate să stea fiecare fără să-și facă rău. De regulă, fetele sunt echipate în costume de neopren, cât să le asigure o protectie minimă, iar băieții aietii, fie cu costume de neopren, fie fără. Toți folosim botosi de neopren căci nu vrem să avem probleme cu pietrele ascuțite de pe fundul râului. Încercăm să ne menținem acest antrenament de aproximativ 8-10 bai pe un sezon rece. S-au dovedit foarte benefice cu atât mai mult cu cât nu am mai răcit pe parcursul anului sau au fost răceli nesemnificative, un nas infundat sau un guturai usor în condițiile în care cei din jurul nostru erau răciți mai serios", a mai spus Gabriel Dan Chiriac.

Clubul montan mai are în plan să înlocuiască, în acest an, toate cablurile se pe traseele de via ferrata și are de gând să amenajeze noi trasee pe stânci. 

Galerie foto




Vizualizări: 1,029

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: