Târgul de Crăciun din Târgu Jiu, mai mult o pierdere pentru comercianți

Târgul de Crăciun, organizat în orașul lui Brâncuși, a fost mai mult pustiu. Doar în prima zi, au fost deschise toate căsuțele unde comercianții au vândut dulciuri, decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă sau ceaiuri și vin fier. Restul lunii, centrul orașului a fost mai mult gol așa că nici nu poate fi vorba de profit în buzunarul celor care au închiriat căsuțele de lemn în acest an. 

Clienții puteau fi numărați pe degete în fiecare seară, așa că multe dintre căsuțe au stat mai mult închise aproape toată luna. Au funcționat, zilnic, cel mult trei, de unde se puteau cumpăra dulciuri, vin sau ceai. 

De altfel, nici centrul orașului nu a mai fost la fel de atractiv ca în alți ani ca să strângă prea mulți târgujieni care să se plimbe, să facă cumpărături său să-și facă fotografii lângă brad. Piața Prefecturii n-a mai fost la fel de împodobită așa că a dus lipsă de vizitatori în luna sărbătorilor de iarnă. Pe internet, târgujienii au fost ironici când municipalitatea a postat informații despre Târgul de Crăciun. "Acesta a fost un Târg de Crăciun? Mai mergeți să vizitați și alte orașe să vedeți cum se face?", a scris un internaut. "Nici de departe n-a fost Târg de Crăciun. Ca niciodată în preajma sărbătorilor, a fost întuneric în centrul orașului. Au lipsit luminitele de altădată, nu îți venea să ieși în centru pentru că nu aveai ce să vezi. Nu e de mirare că mulți s-au dus la Craiova sau la Vâlcea să vadă cum arată, de fapt, un târg de Crăciun", a fost părerea altui târgujian. 

Municipalitatea a invocat nevoia de a face economie la curent când a fost întrebată de ce nu a mai fost luminat orașul ca în alți ani, de Crăciun.

Galerie foto



Vizualizări: 1,891

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: