Coada umilinței, la Târgu Jiu. "Și-au bătut joc de noi, oameni bolnavi!"

Situație dificilă pentru sute de târgujieni cu probleme de sănătate. S-au trezit cu noaptea-n cap să stea la coadă pentru alimentele primite de la Uniunea Europeană. S-a mers pe principiul "primul venit, primul servit" pentru că municipalitatea nu a avut suficiente alimente pentru cei aproximativ trei mii de oameni care se încadrau în ultima categorie ce beneficiază de acest ajutor de la UE. 

Încă de la ora 4 dimineața, s-au așezat la coada primele persoane. Cu mult înainte să înceapă programul la Direcția de Protecție Socială, care a distribuit aceste alimente. 

Angajații au fost nevoiți să deschidă ușile la ora 7, în loc de 8, așa cum ar fi trebuit, să nu mai țină oamenii în frig. Pachetele au rămas după ce au fost distribuite alimentele târgujienilor cu venit minim garantat și cu alocație de susținere a familiei. Diferența este distribuită persoanelor cu handicap. 

În total, 3.000 de târgujieni care fac parte din această ultima categorie. Pentru ei însă, au mai rămas 714 cutii cu alimente.

Pentru că nu aveau altă soluție, autoritățile au dat alimente cui a fost la rând. "Este dreptul primului venit. Noi am intrat cu un stoc de 714 pachete, iar dumnealor se află într-un număr de 3.000. Nu există nicio pârghie cu care să venim în sprijinul celor 3.000 de oameni. Noi am început distribuirea de la 7 de dimineaţă datorită faptului că se aflau deja foarte, foarte multe persoane la coadă. Din discuţiile cu dumnealor, am înţeles că stăteau la rând şi de la 4-5 dimineaţa", a declarat Elena Crețan, de la Direcția de Protecție Socială Târgu Jiu. 

Mulți oameni n-au mai prins pachetele, situație ce i-a revoltat. Unii au încercat să forțeze ușa și să intre în clădire deși s-a anunțat că nu mai sunt pachete. "Și-au bătut joc de noi, oameni bolnavi! Am stat ore întregi la coadă să plecăm acasa cu mâna goală", a spus o femeie. "Nu ne-au zis că nu au de ajuns. Am întrebat săptămâna trecută și au zis să venim azi. Azi, uitați-vă ce e aici! Umilință! Nu știu dacă prind ceva, dar mai aștept", a spus un bărbat. "Suntem oameni cu probleme de sănătate și stăm în frig, la coadă, pentru niște mâncare. Rău am ajuns! Au venit oameni de la ora 5 aici, au stat în frig. Sunt alimente care prind foarte bine cu scumpirile care sunt și cu pensiile noastre mici, dar nu vedeti că nici astea nu sunt sigure că le primim?", a fost revolta altei femei.

Vizualizări: 4,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: