Cum fierbi ouăle ca să se cureţe uşor de coajă

Ca să nu crape și să se curețe ușor de coajă, ouăle pentru micul dejun trebuie fierte într-un anumit mod, secretul majorităţii bucătarilor fiind zeama de lămâie. Dacă sunteţi pasionat de salata cu ouă fierte trebuie neapărat să scăpaţi repede de coaja de pe ouă, pentru că salatele de acest gen trebuie preparate rapid.

Luați o crăticioară, de preferat cu fund gros, și așezați ouăle foarte atent, ca să nu le loviți. Dacă se vor sparge înainte de fierbere interiorul va fi afectat şi li se va schimba gustul. Turnați peste ouă apă la temperatura camerei, foarte uşor pentru a nu le ciocni. Luați o rondea de lămâie de grosime medie și scurgeți zeama în vasul cu ouă.

Pentru ca metoda să funcționeze, este foarte important să adăugați zeama de lămâie de la început, înainte ca apa și ouăle să dea în clocot.

Puneți cratița la foc și fierbeți ouăle, până vor fi gata. În timpul fierberii, apa devine tulbure și de culoare albă, dar nu vă faceți griji, zeama de lămâie nu influențează gustul ouălor dacă nu s-au spart.

În plus, zeama de lămâie împiedică apariția crăpăturilor pe suprafața cojii de ou. Nu vă rămâne decât să răciți ouăle și să le curățați de coajă ușor și frumos.

Vizualizări: 4,137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: