Au încheiat meciurile din Turneul 5 la Under 14 ani

Echipa de baschet masculin U14 a CSM Târgu Jiu a jucat în weekend, pe teren propriu, meciurile din Turneul 5, Grupa 6 din Faza a 3-a a Campionatului Național. Timp de două zile, pe 16 și 17 martie, CSM Târgu Jiu s-a confruntat cu ACS U BT Cluj Napoca, CS Andu Galben Sibiu și CSU UVT Timișoara. 

CSM Târgu Jiu a fost, la finalul acestei săptămâni, gazda turneului retur din Grupa 6. Meciurile s-au disputat pe 16 și 17 martie în Sala ”Voievod Litovoi” din Târgu Jiu. Cu numeroase absențe în lot în această fază a competiției, CSM Târgu Jiu nu a putut ține pasul cu echipele din Grupa 6, având în față și unele dintre cele mai puternice echipe din țară la acest nivel juvenil, după cum a informat csmtargujiu.ro. 

În prima partidă, gorjenii au cedat în fața ardelenilor de la U BT Cluj Napoca, scor 43-115. Cam pe aceleași coordonate s-a disputat și meciul doi, pierdut de echipa locală în fața unei alte grupări din Ardeal, Andu Sibiu Galben, după ce sibienii s-au impus cu 125-47. Gorjenii au dat o replică mult mai solidă în ultimul meci, contra bănățenilor de la UVT Timișoara dar au pierdut partida, scor 54-70, deși au jucat mult mai bine decât în precedentele partide. După acest turneu, echipa lui Carlos Popescu se pregătește pentru turneele din GVB. 

”Încheiem și returul acestei faze din Campionatul Național cu rezultate negative, în toate cele trei partide. Nu am reușit să suplinim decât foarte timid absența titularului nostru, care nu poate să revină de la începutul primei manșe a acestei faze. Dacă primele două partide, cele cu U-BT Cluj și ANDU Sibiu, au fost doar răzleț presărate de momente bune, momente de coeziune ale băieților noștri, am reușit să punem în dificultate gruparea timișoreană, care a solicitat aproape toate posibilitățile de utilizare a timpului de odihnă prevăzute în regulament pe durata partidei. Am pierdut totuși la o diferență de 16 pct, însă remarc o creștere la nivelul sportivilor în ceea ce privește atitudinea în toate cele trei partide. Cu aceste rezultate părăsim Grupa Valorică A, însă continuăm să ne pregătim mai departe pentru o abordare adecvată și menținerea la un nivel cât mai bun pe parcursul turneelor în GVB. Mulțumim tuturor celor prezenți și celor care ne susțin în acest parcurs important”, a declarat pentru site-ul oficial Carlos Popescu, antrenor CSM Târgu Jiu U14 Masculin.

LOT CSM TÂRGU JIU: Rareș Gionea, Luca Pop-Manta, Rareș Staicu, Radu Puiu, Darius Savu, Tudor Crîngulescu, Rareș Ciobanu, Radu Coconețu, Matei Scornea, Mihai Șcheau, Flavius Lupulescu, Mario Vezure. Antrenor: Carlos Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U14 MASCULIN

EDIȚIA 2023-2024

GRUPA 6 / TURNEUL 5 / 16-17 MARTIE 2024

SALA ”VOIEVOD LITOVOI” TÂRGU JIU

SÂMBĂTĂ, 16 MARTIE 2024, ORA 11.30

CSM TÂRGU JIU – ACS U BT CLUJ-NAPOCA 43-115

SÂMBĂTĂ, 16 MARTIE 2024, ORA 19.30

CSM TÂRGU JIU – CS ANDU GALBEN SIBIU 47-125

DUMINICĂ, 17 MARTIE 2024, ORA 10.00

CSM TÂRGU JIU – CSU UVT TIMIȘOARA 54-70

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: