Pauză de două săptămâni în Liga 2!

Ceahlăul Piatra Neamț și Chindia Târgoviște sunt ultimele două echipe care vor evolua în acest sezon în play-out-ul Ligii 2, ediția 2023-2024. Cele două echipe au pierdut lupta de la distanță, din ultima rundă a sezonului regulat, cu Gloria Buzău pentru ultima poziție care ducea în play-off după ce buzoienii au trecut cu 5-0 de ACS Viitorul Târgu Jiu.

Liga 2 a luat o scurtă pauză urmând să se reia cu partea a doua a competițiilor peste două săptămâni, campionatul fiind întrerupt din cauza meciurilor echipelor naționale iar play-out-ul urmând să debuteze în jurul datei de 30 martie 2024.

În ultima etapă a sezonului regulat, runda a 19-a, Ceahlăul a sperat într-o minune la meciul de la Buzău, unde ACS Viitorul Târgu Jiu trebuia să câștige în fața Gloriei, fiindcă un punct obținut de trupa lui Andrei Prepeliță o trimitea în play-off. Gloria nu numai că a câștigat, dar a înregistrat și cel mai clar succes din această ultimă etapă, 5-0 cu o echipă deja obișnuită să piardă la astfel de scoruri.

În aceste condiții, victoria Ceahlăului cu Progresul Spartac, scor 4-0, nu a mai avut vreo importanță, decât aceea că nemțenii au terminat pe locul 7, au mai pus trei puncte în clasament și sunt matematic salvați de la retrogradare, după cum afirma Cristian Pustai.

Chindia, visătoare după 3-0 cu modesta CSM Alexandria runda trecută, a încasat-o la Cisnădie în fața liderului CSC Șelimbăr, scor 1-2, astfel că nu a reușit să facă nici ce mai depindea de ea pentru o calificare în ultimul moment în play-off, dacă buzoienii pierdeau.

Progresul Spartac, CSM Alexandria, Unirea Dej, CS Tunari, Campionii FC Argeș, CSC Dumbrăvița, Concordia Chiajna, ACS Viitorul Târgu Jiu, CSM Slatina, Metaloglobus București, CSM Reșița și Steaua sunt celelalte 12 formații care erau cunoscute deja că vor continua în play-out, însă până acum nu se știa seria din care vor face parte.

În Liga 2 urmează o pauză de două săptămâni, din cauza meciurilor echipelor naționale, play-out-ul urmând să debuteze în jurul datei de 30 martie 2024.

Vizualizări: 285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: