Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Au inventat plasturele antisforăit

O echipă de cercetători va lansa un plasture autocolant împotriva sforătorului. Plasturele se plasează pe gura persoanei care sforărie, relatează 7sur7.be. 

Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital din Boston au descoperit o soluție miraculoasă. Este vorba de un plasture de unică folosință, cu un orificiu în mijloc, care se așează pe gura celui care sforăie.

Sforăitul este o tulburare de respirație provocată de subțierea coloanei de aer care întâmpină obstacole precum limbă prea voluminoasă, mușchii laringelui prea relaxați, strat de grăsime prea gros între mușchi și mucoasa gâtului. La originea relaxării musculare poate fi și aerul rece care ajunge în fundul gâtului când se respiră pe gură. Ideea plasturelui este ca cel care sforăie să respire pe nas, făcând mai dificilă respirația pe gură. Plasturele antisforăit a fost testat în laborator și a dat rezultate.

Vizualizări: 1,436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: