Au inventat skateboard-ul zburător. Vezi cât costă!

Un grup de cercetători români a lansat pe piață ArcaBoard, un fel de skateboard zburător, ce revoluţionează transportul oamenilor. ArcaBoard este un vehicul propulasat electric, ce pluteşte la mică distanţă de sol.

ArcaBoard are 272 de cai putere, fiind "cel mai puternic şi mai uşor vehicul personal creat vreodată". Preţul de bază al vehiculului zburător este de aproape 20 de mii de dolari. ArcaBoard se poate deplasa în orice direcţie, înainte şi înapoi, e lung de aproape un metru şi jumătate, lat de 76 de centimetri şi gros de 15 şi cântăreşte 82 de kilograme.

Skateboard-ul plutitor poate fi folosit de o persoană de cel mult 110 kilograme, potrivit Agerpres.

Vehiculul poate să zboare la o înălţime de 30 de centimetri, cu viteze de până la 20 km/h. Un zbor nu durează mai mult de şase minute, iar cu încărcătorul aferent, realimentarea bateriei se face în şase ore. Compania oferă şi un accesoriu care se cumpără separat, denumit ArcaDock, care face posibilă reîncărcarea rapidă a bateriilor în doar 35 de minute. ARCA Space este o companie de inginerie aerospaţială, cu sediul în New Mexico (Statele Unite), condusă de un român, Dumitru Popescu.

Vizualizări: 1,974

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: