Au luat ilegal subvenţii de la AJOFM

Urmare unor verificari efectuate in colaborare cu I.P.J. Gorj – Serviciul de Investigare a Fraudelor in cadrul Planului comun de actiune privind reducerea incidentei muncii nedeclarate (actiunea „MUNCA LA NEGRU”), au fost identificate doua societati comerciale din comuna Pades, care in perioada anilor 2008 – 2012 au incheiat contracte cu A.J.O.F.M. Gorj prin care se obligau sa angajeze forta de munca provenita din randul somerilor, care sa fie folosita pentru executia de lucrari si prestari servicii.

            Analizand evidentele contabile ale celor doua societati comerciale, s-a constatat ca in perioada cat au beneficiat de subventii din partea A.J.O.F.M., angajatii proveniti din randul somerilor au fost angajati doar in mod fictiv (pe hartie), fara ca acestia sa fie folositi pentru prestatii, neexistand inregistrate venituri realizate prin utilizarea lor efectiva.

            Mai mult, nu toate sumele obtinute sub forma de subventie au fost inregistrate in evidentele contabile.

            In acest fel, comisarii Garzii Financiare Gorj au stabilit ca cele doua firme au incasat nelegal de la A.J.O.F.M. Gorj suma de 270.935 lei, fapt pentru care au fost inaintate acte de sesizare penala catre Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj in vederea continuarii cercetarilor si stabilirii masurilor ce se impun.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: