Au nevoie de bani să racordeze gospodăriile la canalizare

Autoritățile locale dintr-o comună din Gorj încearcă să facă rost de fonduri pentru a racorda toate gospodăriile din localitate la sistemul de canalizare. S-a luat această decizie pentru că mai puțin de jumătate din familiile din comuna Bustuchin beneficiază de această utilitate.

Autoritățile locale au introdus de acum 10 ani sistemul de canalizare, dar puțini cetățeni s-au racordat și asta din cauza lipsei banilor.

”Noi avem sistem de canalizare în toată comuna, mai puțin în două cătune, de aproximativ 10 ani. Problema este că avem un sistem centralizat care s-a făcut numai pe o parte a drumului și a fost destul de costisitor pentru cetățenii care stau de partea cealaltă a drumului să se branșeze. Din acest motiv, la ora actuală am mai avea de branșat 60%din cetățeni”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Autoritățile locale vor să obțină finanțare prin programul ”Anghel Saligny”.

”Dacă ar fi să ne luăm după lege ar trebui să amendăm cetățenii care nu s-au branșat. Asta ar însemna să amendăm 60% din localnici pentru că nu au canalizare. Eu îi înțeleg, pentru că branșarea presupune costuri mari, pe care nu și le pot permite, și de aceea am văzut că se depun proiecte pe programul ”Anghel Saligny” și poate reușim în felul acesta să branșăm tot”, a mai spus Ion Ciocea.

Primarul din Bustuchin susține că și cei 40% care s-au branșat s-au lăsat cu greu convinși.

Vizualizări: 2,600

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: