Cămin cultural reabilitat la 10 ani de la închidere

Căminul cultural din comuna gorjeană Turburea se va deschide după mai bine de zece ani de când s-a pus lacătul pe el. Acesta era într-o stare avansată de degradare și, pentru a nu avea loc evenimente nedorite, toate manifestările cultural artistice au fost mutate la cantina deținută de primărie.

Chiar dacă la Turburea autoritățile locale au avut alternativă pentru organizarea evenimentelor, nici căminul cultural nu a fost lăsat în paragină. Cu bani de la Compania Națională de Investiții a început reabilitarea acestuia.

”Investiția realizată la Căminul Cultural din comuna Turburea se ridică la aproximativ 170.000 de lei și este realizată prin Compania Națională de Investiții. Se face o reabilitare totală și dotarea cu cele necesare pentru desfășurarea în bune condiții e evenimentelor culturale. Va avea o capacitate de 400 de locuri și sperăm să fie folosit. Din 2009, de când am venit la primărie, am avut doar două acțiuni la cămin, dar am făcut multe improvizații, iar apoi am preluat cantina și am organizat acolo evenimentele. Din păcate, de când a început pandemia nu am mai făcut nimic. Nu ne dorim același lucru și la căminul cultural”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Lucrările de reabilitare și modernizare au început în primăvara acestui an și au ca termen de finalizare 12 luni. Căminul Cultural este singurul din comună.

Vizualizări: 1,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: