De ce au locuitorii din Bălești nevoie de sprijinul CE Oltenia

Extinderea rețelei de gaze naturale într-o localitate din Gorj stă după avizul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba despre localitatea Bălești, acolo unde primarul vrea să extindă rețeaua și în satul Cornești. Lucrarea va fi efectuată cu titlu gratuit de către Distrigaz, însă primăria nu deține până acum actele de proprietate pe satul de strămutați.

”După mai multe lupte am reușit să obținem avizul favorabil de la Distrigaz, privind extinderea rețelei de gaze. M-am izbit de o problemă cu vatra de sat a Corneștilor, vatră de sat pentru care Primăria Bălești nu deține acte de proprietate. Complexul Energetic Oltenia nici până în prezent nu au dat UAT-ului cu titlu gratuit aceste documente. Nu pot să ridic cărțile funciare pentru terenurile respective, fără avizul de la CEO”, a spus Mădălin Ungureanu, la Radio Infinit.

Primarul a purtat discuții cu reprezentanții companiei energetice, fiind asigurat de către aceștia că problema va fi rezolvată. ”Am purtat o discuție cu reprezentanții din cadrul CE Oltenia și le-am solicitat să mi se elibereze acordul ca să pot demara procedurile. Discuțiile au fost pozitive”, a mai declarat Ungureanu.

Peste 200 de gospodării ar beneficia de extinderea rețelei de gaze. Primarul din Bălești mai are un proiect prin Programul ”Anghel Saligny”, fiind vorba despre introducerea rețelei de gaze naturale în satele Stolojani, Găvănești și Tălpășești.  

Vizualizări: 1,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: