Nu mai primesc bani de drumuri până când nu fac canalizarea

Comuna Bolboși se numără printre puținele localități din Gorj unde nu există nici măcar un kilometru de canalizare. Din acest motiv, comuna nu mai primește bani europeni sau guvernamentali pentru modernizarea drumurilor sătești și comunale. Autoritățile locale lucrează la un proiect pentru realizarea sistemului de canalizare.

Ar fi nevoie de 20.000.000 de lei pentru introducerea canalizării în toată localitatea Bolboși. Pentru că suma este foarte mare, autoritățile locale vor realiza investiția etapizat.

”Luptăm să obținem finanțare pentru realizarea sistemului de canalizare în comună. În anul 2021, localitatea nu are canalizare. Am făcut un studiu de fezabilitate și nu putem să prindem într-un singur proiect sistemul pentru toată comuna. Vrem în primă fază să facem investiția în zona centrală și apoi o să continuăm și cu restul comunei. Am făcut un calcul și am avea nevoie de 20.000.000 de lei și nu putem obține această finanțare pe un singur proiect”, a declarat Viorel Rotaru, primarul din Bolboși.

Faptul că localitatea Bolboși nu are canalizare ține în loc și realizarea altor investiții. ”Acum nu mai putem depune proiecte pentru asfaltarea drumurilor sătești și comunale dacă nu avem canalizare. Nu se mai dau bani pentru asfaltări în zonele fără canalizare pentru că introducerea sistemului ar însemna distrugerea covorului asfaltic. Mi se pare normal acest lucru și de aceea ne zbatem pentru canalizare. Este o necesitate pentru comună această investiție”, a mai spus primarul din Bolboși.

Vizualizări: 12,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: