Au obosit puținii epidemiologi din Gorj

Puținii angajați ai Direcției de Sănătate Publică Gorj care se ocupă de anchetele epidemiologice au obosit. Le plânge de milă chiar șeful județului. Cosmin Popescu a făcut un apel la medicii și asistenții din cabinetele școlare să-i ajute pe epidemiologi să facă anchetele în cazul pacienților infectați.

Medicii și asistenții din rețeaua școlară sau asistenții comunitari, din cadrul primăriilor, le-ar putea fi de folos epidemiologilor la declanșarea anchetelor în cazul celor confirmați cu noul coronavirus.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a explicat că epidemiologii de la DSP au obosit și au în față o muncă titanică în fiecare zi.

“Este foarte greu să faci o anchetă epidemiologică atunci când ai 40 de persoane pozitive. 40 de persoane trebuie sunate să comunice DSP-ului cu cine au intrat în contact în ultimele zile, până în ziua infectării. La rândul lor, persoanele care intră cu ele în contact trebuie să primească adrese să li se comunice să stea în izolare 14 zile. E foarte mult de lucru și sper să găsească soluțiile legale astfel încât medici din rețeaua școlară, asistenți din rețeaua școlară, asistenți comunitari, să vină către DSP, să îi ajute. Este o muncă multă, să stai pe telefon zi lumină astfel încât să stabilești o hartă epidemiologică foarte clar pentru fiecare cetățean care este depistat cu noul coronavirus. Sper să reziste pentru că intervine oboseala fizică, psihică”, a declarat Cosmin Popescu, la Radio Accent.

Vizualizări: 1,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: