Se tem să nu rămână fără pacienți din cauza Covid 19

Spitalele din Gorj se tem că vor pierde din pacienți odată ce vor fi nevoite să trateze și bolnavii infectați cu SARS-CoV-2. Unitățile medicale fac pregătiri să elibereze paturi pentru când vor interna și pacienți pozitivi. 

Managerul spitalului din Bumbești-Jiu a explicat că există riscul ca bolnavii să ocolească spitalele când vor fi tratați și cei cu Covid 19. Asta deși vor fi circuite separate și restul bolnavilor nu vor fi expuși niciunui risc de infectare.  „Spitalizarea de zi se plătește la serviciile efectiv realizate. Acum va trebui să tratăm și pozitivii, vă dați seama că și pacienții ceilalți mai greu o să vină să se trateze la spital”, a explicat Aurel Stolojanu, directorul spitalului din Bumbești-Jiu.

Și edilul orașului a atras atenția că medicii nu trebuie să se focuseze doar pe tratamentul împotriva coronavirusului, pentru că sunt mulți bolnavi care au nevoie de ajutor. „Trebuie să înțelegem că, peste tot în lume, mai sunt și bolnavi cu alte afecțiuni și ar fi păcat ca oamenii care au nevoie de tratament pentru alte specialități să aibă de suferit sau, Doamne ferește, să moară pentru că noi suntem pregătiți numai pentru bolnavii de Covid. Odată ce ai introdus bolnav Covid într-o clădire, este foarte greu să mai asiguri circuitele și să mai asiguri asistență medicală de altă specialitate. Sunt femei care trebuie să nască, bolnavi care trebuie tratați de alte boli”, a spus primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru.

În ultimele luni au fost în Gorj circa 800 de pacienți cu Covid-19, dar au avut de suferit din lipsa tratamentului mii de oameni cu alte afecțiuni.

Vizualizări: 1,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: